Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mısır unlu tavuk pane
Mısır unlu tavuk pane
Pratik Mısır unlu tavuk pane Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
250'şer gramlık 2 parça
tavuk göğsü 2 yumurta
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 kase un
1 kase mısır unu
4 diş sarımsak
sıvıyağ
kekik, pulbiber tuz, karabiber
 
Hazırlanışı: Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın. Dereotu ve maydanozu büyük bir kasede karıştırın. 2 yumurta, ezilir sarımsak, 1 tutam tuz, karabiber, kek ve pulbiberi ekleyip çırpın. Un, yumurtalı karışım ve mısır ununu düz tabaklara alın. Tavuk etlerini önce una sonra yumurtalı karışıma ardından da mısır ununa bulayın. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp kalan 2 diş sarımsağı pembeleştirin. Tavuk paneleri tavaya alıp çevirerek kızartın. Kevgirle yağdan çıkarıp 1 cm kalınlığında dilimleyin. Sıcak olarak servis yapın.
 


Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaş maya, ılık su, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. 2 adet yumurtayı daha sonra da unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Margarin ile şekeri karıştırarak iyice çırpın. Çırptığınız malzemeye yumurtaları iyice yedirerek ekleyin.

Yumurta akı, tozşeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın. 4 adet büyük beze yapıp, yuvarlak şekil verin.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri