Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lingue makarnalı baharatlı tavuk
Lingue makarnalı baharatlı tavuk
Pratik Lingue makarnalı baharatlı tavuk Tarifi

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Malzemeler:
100 gr renkli biberler (dolmalık sarı, kırmızı, yeşil biber)
100 gr beyaz lahana
1 adet soğan
1 tutan biberiye
1 adet soyulmuş domates
1 bardak tavuk suyu
200 gr lingue makarna
yeterli miktarda tuz, köri, kırmızı ve karabiber (toz), kimyon

Hazırlanışı: Başlangıç olarak lingue makarnaları suda haşlarız ve kenara konulur. Sonra renkli biberler, lahanalar uzun ince doğranır. Zeytinyağı ile tavada sotelenir. Hemen arkasından küp doğranan domates ve baharatlar ilave edilir. Soteleme işlemlerine devam edilir. Makarna ilave edildikten sonra karıştırılarak ocaktan alınır. Diğer tarafta marine edilen piliç filetoları zeytinyağı ile tavada kızartılır. Sunum aşamasında makarna tabağın ortasına yerleştirilir, üzerine tavuk filetoları konulur. Tavuk filetolarının üzerine halka soğanlar yerleştirilir ve üzerine bir tutam biberiye konulur. Etrafına da tavuk suyu sosu eklenerek servise sunulur.

Afiyet olsun…


Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuşbaşı hindi etini yıkayıp yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Etlerin pişmesine yakın tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip karıştırın.

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun.

Kabartma tozunun üzerine limon suyu dökün.

Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri