Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuru erikli bademli tavuk göğsü
Kuru erikli bademli tavuk göğsü
Pratik Kuru erikli bademli tavuk göğsü Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 büyük tabak göğüs
2 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram kuruüzüm (sultani)
1 çorba kaşığı taze kekik
1 çorba kaşığı badem (ezilmiş)
4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem
8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek
yarım demet kıyılmış maydanoz
3 adet adaçayı yaprağı
12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz)
6 adet karanfil
tuz, karabiber
3 su bardağı piliç suyu
 
Hazırlanışı: Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun. Kıyılmış bademin dışındaki tüm malzemeleri (kuruüzüm, kekik, adaçayı, maydanoz, ufalanmış ekmek, ezilmiş badem, erik, karanfil, tuz, karabiber) bir tencerede karıştırın. 3 su bardağı piliç suyunu ekleyin. Hafif ateşte 25 dakika kaynatın.
Etleri, kaynattığınız karışıma ekleyip, 15 dakika daha harlı ateş üzerinde kapaklı olarak kaynatın. Etleri servis tabağına alın. Üzerine sostan gezdirin. Kıyılmış badem serperek, servis yapın.

Aşçının notu: Dilerseniz haşlanmış sebzelerle servis yapabilirsiniz (kabak, patates, havuç, brokoli, kuşkonmaz vb.)


Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.

Canlı olan ıstakozu testereli ve keskin bir bıçakla ikiye bölün.

Soğanı jülyen doğrayın ve tereyağında soteleyin. Üzerine jülyen doğranmış etleri ilave edin.

Patlıcanları arzuya göre alacalı soyun ve iki buçuk üç parmak eninde dilimleyin.

Fırın kabına yağlı kağıt yayın. Elma ve armutları dilimleyip soyun ve çekirdeklerini çıkartıp fırın kabına dizin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri