Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kırmızı biberli tavuk
Kırmızı biberli tavuk
Pratik Kırmızı biberli tavuk Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 parça tavuk, derili
15 gr margarin veya tereyağı
500 gr soğan, ince doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
tuz ve karabiber
150 ml tavuk suyu, kaynar halde
150 ml krema
taze soğan, kesilmiş, süslemek için
 
Hazırlanışı:
Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.) (Aşçının önerisine bakın.) Soğan ve sarımsağı ekleyip güvecin kapağını kapatın. Yaklaşık 45 dak., soğan ve sarımsak kahverengi bir püre haline gelinceye kadar, pişirin. Hafifçe ateşi yükseltin. Tavuk parçalarını, kırmızı biberi tuz ve karabiberi ekleyin. Güvecin kapağını kapatıp yemeği fırında 45 dak. pişirin. Zaman zaman, tavuk kurumaya yüz tuttukla sıcak olarak tavuk suyundan ekleyin. Kremayı bir kapta ısıtın, ama kaynatmayın. Tavuğun üstüne döküp taze soğanla süsleyin ve servis yapın.
Aşçının önerisi: Güveciniz yoksa, yemeği büyük bir kapaklı tavanın üstünde pişirebilirsiniz.
Dikkat: Pürenin çok sulu olmamasına dikkat edin. Tavuğun üstünü kaplayıp bir sos yaratmayacak şekilde koyu olmalı.
Servis önerileri: Pilava 10 gr. doğranmış kızarmış mantar ve doğranmış kızarmış yeşil biber ve soğan ekleyip tavuğun yanında sunun.


Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Margarin, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil, toz karanfil ve tarçını derin bir kaba alıp, karıştırın.

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri