Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Körili hindi
Körili hindi
Pratik Körili hindi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 adet kuru kırmızı biber
600 gr hindinin göğüs eti (veya tavuk göğüs eti)
2 yemek kaşığı margarin
tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı köri
1 su bardağı tavuk suyu
300 gr yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 demet taze soğan
1 adet kırmızı elma
4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:  Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın. Kuşbaşı doğranmış hindi etinin önce yarısını sonra diğer yarısını kuvvetli ateşte margarin ile iyice kavurun. Tuz karabiber katın. Ateşten alın. Kıyılmış soğan, sarmısak ve biberleri köri ile birlikte hindiyi çıkardığını tavaya koyun ve yanmamasına dikkat ederek orta ateşte kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Yoğurdu un ile karıştırın ve tavaya katın, karıştırın. Etleri de tavaya koyup kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Taze soğanları temizleyip halka şeklinde doğrayın. Elmayı yıkayın, kabuğu ile birlikte ince ince dograyın, yemeğe ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Elmalar biraz yumuşayınca üzerine maydanoz serpip ateşten alın ve haşlanmış pirinçle birlikte servis yapın.


Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sunumuyla çocukların çok beğeneceği Kirpi börek tarifini Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin verdi. Mutlaka çocuklarınıza tattırın.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave edin. 20 dakika bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri