Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Izgara tavuk kanadı ve pirzola
Izgara tavuk kanadı ve pirzola
Pratik Izgara tavuk kanadı ve pirzola Tarifi

Pikniğin vazgeçilmezi mangal keyfinin tadını çıkarmanın tam zamanı. Parmaklarınızı yedirtecek kanat ve tavuk pirzola yapmak için iyice terbiye etmeniz şart. Nedim Arzık'ın bu terbiye tarifini mutlaka deneyin...

Malzemeler: 4-6 kişilik
bir kg kanat ve pirzola
yarım çorba kaşığı domates salçası
yarım çorba kaşığı biber salçası
bir yemek kaşığı pulbiber
iki yemek kaşığı zeytinyağı
ince kıyılmış bir adet soğan
ince kıyılmış 4-5 diş sarımsak
iki yemek kaşığı yoğurt
karabiber, tuz
isteğe bağlı kekik

Hazırlanışı: Tavuk pirzola ve tavuk kanadını bir kaba alın. Kabın bir bölümünde kıyılmış soğan, sarımsak, bir tutam karabiber, zeytinyağı, domates ve biber salçası, pulbiber, tuz, bir tutam kekik, yoğurdu iyice karıştırın. Soğanları ezmeye özen gösterin. Çünkü tavuğun, soğanın suyuyla terbiye edilmesi lazım. Bu karışımla kanatları ve pirzolaları harmanlayın. Hep birlikte iyice karıştırın. 4-5 saat dinlendirin. Dilerseniz 12 saat de dinlendirebilirsiniz. Pişirme esnasında soğanlarını ayıklayarak ızgaralara yerleştirin. Çünkü soğanlar yanarak tavuğun tadını bozar.


Pikniğin vazgeçilmezi mangal keyfini Yemekevi.tv ile yaşayın. Parmaklarınızı yedirtecek ızgara kanat ve tavuk pirzola için bu terbiye tarifini unutmayın...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin. Üzerine kırmızı biber serpin. Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin.

lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.

Patates ve havuçları soyun. Eşit büyüklükte küblere kesin. Soğanları soyun, uzunlamalarına ikiye kesin, yarıklar açın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın.

Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri