Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Izgara tavuk kanadı ve pirzola
Izgara tavuk kanadı ve pirzola
Pratik Izgara tavuk kanadı ve pirzola Tarifi

Pikniğin vazgeçilmezi mangal keyfinin tadını çıkarmanın tam zamanı. Parmaklarınızı yedirtecek kanat ve tavuk pirzola yapmak için iyice terbiye etmeniz şart. Nedim Arzık'ın bu terbiye tarifini mutlaka deneyin...

Malzemeler: 4-6 kişilik
bir kg kanat ve pirzola
yarım çorba kaşığı domates salçası
yarım çorba kaşığı biber salçası
bir yemek kaşığı pulbiber
iki yemek kaşığı zeytinyağı
ince kıyılmış bir adet soğan
ince kıyılmış 4-5 diş sarımsak
iki yemek kaşığı yoğurt
karabiber, tuz
isteğe bağlı kekik

Hazırlanışı: Tavuk pirzola ve tavuk kanadını bir kaba alın. Kabın bir bölümünde kıyılmış soğan, sarımsak, bir tutam karabiber, zeytinyağı, domates ve biber salçası, pulbiber, tuz, bir tutam kekik, yoğurdu iyice karıştırın. Soğanları ezmeye özen gösterin. Çünkü tavuğun, soğanın suyuyla terbiye edilmesi lazım. Bu karışımla kanatları ve pirzolaları harmanlayın. Hep birlikte iyice karıştırın. 4-5 saat dinlendirin. Dilerseniz 12 saat de dinlendirebilirsiniz. Pişirme esnasında soğanlarını ayıklayarak ızgaralara yerleştirin. Çünkü soğanlar yanarak tavuğun tadını bozar.


Pikniğin vazgeçilmezi mangal keyfini Yemekevi.tv ile yaşayın. Parmaklarınızı yedirtecek ızgara kanat ve tavuk pirzola için bu terbiye tarifini unutmayın...

Son Aranan Yemek Tarifleri

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Pandispanyaları neskafeli suyla ıslatın. Tencereye 2 çorba kaşığı un, tozşeker, 1 çay kaşığı vanilya, yumurta sarısı, süt ve margarini koyun.

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

Eskişehir mutfağından özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek. Arabaşı, yörenin vazgeçilmez yemeklerinden biri...

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri