Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Izgara tavuk budu
Izgara tavuk budu
Pratik Izgara tavuk budu Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
8 tavuk budu
4 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı Worcestershire sosu
1/2 küçük soğan, iyice doğranmış
25 gr şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz
tatlı kırmızı biber
 
Hazırlanışı: Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Tuz ve kırmızı biberle tatlandırın. Karışımı butların üstüne fırçayla sürün. Butları marinatm içinde buzdolabında 8 saat dinlendirin. (Aşçının önerisine bakın) Mangalı ısıtın. Butları marinattan alıp 15-20 dakika pişirin. Pişme sırasında üstlerine fırçayla marinattan sürün. Butları sıcak bir servis tabağına aktarıp üstlerine kalan marinatı döküp, servis yapın.
Servis önerileri: Izgara tavuk butunu sote edilmiş patlıcan, biber ve domatesle sunabilirsiniz. Yanında ayrıca cacık servis yapılabilir.
Alternatif: Başka etleri de bu şekilde yapabilirsiniz.
Aşçının önerisi: Butları marinatta ne kadar dinlendirirseniz yemeğin lezzeti o kadar artacaktır. Butların derisini isterseniz yüzebilirsiniz ama derisi eti nemli tutar ve çıtır çıtır kızarınca güzel olur.


Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın.

Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den bol vitaminli bir çocuk yemeği. Bu yemeğe çocuğunuz asla hayır diyemeyecek...

Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Kabağı rendeleyip kavurduğunuz soğana ekleyin.

Ramazan sofraları için lezzetli bir karnıyarık tarifi. Birde tavuklu karnıyarığı deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri