Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hindistan cevizli tavuk
Hindistan cevizli tavuk
Pratik Hindistan cevizli tavuk Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet tavuk bonfile (180-200gr)
köri
tuz
120 gr Un
2 adet yumurta
120 gr hindistancevizi
kızartmak için: yağ
süslemek için: limon dilimleri
 
Hazırlanışı: Tavuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan 2’ye kesin. Parçaları köri ile oyun, tuzlayın. İlk önce ona, sonra çırpılmış yumurtaya, en son rendelenmiş Hindistan cevizine hulayın. Kızartma yağını fritözde veya derin bir tencerede 170 derece ısıtın. Tavuk parçalarını bol yağda 7-8 dakika altın rengi olana kadar kızartın, delikli kepçe ile havlu üzerine çıkartın. Limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.


avuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan 2’ye kesin. Parçaları köri ile oyun, tuzlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Yeşil mercimeği bir gece öncesinden ıslatın. 2 su bardağı su ile haşlayın ve süzün.

Bayramda dostlarınıza ikram edebileceğiniz pratik bir tatlı.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri