Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Enginarlı Piliç
Enginarlı Piliç
Pratik Enginarlı Piliç Tarifi

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Malzemeler:
50 gr enginar kalbi
100 gr piliç fileto
20 gr çeri domates
10 gr yeşil soğan
5 gr roka
5 cl zeytinyağı
1 gr pul biber
20 gr kurutulmuş domates

Hazırlanışı: Piliçler marine edilip az yağda kızartılır. Enginar kalbi dörde bölünerek yeşil soğan, kurutulmuş domates, pul biber, tuz ilave edilip karıştırılır. Tabağın ortasına enginar karışımı konulur. Piliç filetolar üzerine yerleştirilip servis edilir.


 


Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Pırasaları irice doğrayıp haşlayın. Sudan alın ve elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.

Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın

Bir demek tereyi yıkayıp iyice kurulayın. 6 adet patatesi haşlayıp halka kesin. 6 adet milföy hamurunu yan yana dizin.

Emre Altıntaş'tan Meksika mutfağına ait lezzetli bir piliç tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri