Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Enginar göbeğinde kuşkonmazlı piliç yahnisi
Enginar göbeğinde kuşkonmazlı piliç yahnisi
Pratik Enginar göbeğinde kuşkonmazlı piliç yahnisi Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg kuşkonmaz
600 gram beyaz piliç eti
1 adet büyük domates
1 adet soğan
6 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
6 adet enginar
4 çorba kaşığı tereyağı
 
Hazırlanışı: Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın. Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kavrulmuş soğana ilave edin. 3 dakika sonra biberleri koyun. 5 dakika daha kavurup salçayı, domatesleri, sonra da suyu, baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın. Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun. Orta ısıdaki fırında onbeş dakika daha pişirin. Bu arada kalan kuşkonmazları soyun, parmak büyüklüğünde kesin. Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin. Enginarların yanında servis yapın.


Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın. Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı tarifi..

Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp, sıvıyağ ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek katı bir hamur hazırlayın.

Osmanlı Mutfağı'nun unutulmaya yüz tutmuş bayram tatlılarından biri. Maslak Sheraton Hotel'in pastane şefi sizler için anlattı...

Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın.

Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri