Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elma soslu piliç biftek sarması
Elma soslu piliç biftek sarması
Pratik Elma soslu piliç biftek sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
6 adet piliç biftek
150 gram mantar
1 adet orta boy soğan
2-3 adet sivri biber
2-3 adet domates
Tuz, karabiber
1/3 çay bardağı sıvı yağ
peynirli sos için: 2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
elmalı sos için: 2 adet ekşi elma
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı ketçap
1 çay kaşığı su, tuz
 
Hazırlanışı: Ön hazırlık olarak mantarları sıvı yağda suyunu bırakıp, çekene dek kavuralım. Küçük doğranmış soğanı ekleyip, 2 dakika kavuralım. Tuzunu ayarlayalım. Ardından küçük doğranmış sivri biberleri ve tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyelim. Püiç biftekleri tuzlayıp, biberleyelim. Bifteğin bir kenarına mantarlı içten koyalım. yuvarlayarak, saralım. Kenarlarını kürdanla tutturalım. Bütün biftekleri aynı şekilde hazırlayalım. Fırın tepsisine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirelim. Tepsiyi fırından çıkaralım. Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı yağı eritelim. Unu azar azar ekleyelim. Un sararmaya başladığında sütü sürekli karıştırarak, ilave edelim. Topaksız ve koyu bir kıvama geldiğinde tavayı ateşten alalım. Tuzunu ayarlayalım. Sosu tepsideki piliç sarmalarının üzerine gezdirelim. Kaşar peyniri rendesi serpelim. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip, üzerleri pembeleşene dek pişirelim. Elmalı sos için, elmaların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Kabuğu soyulmuş domatesi de rendeleyelim. Dövülmüş sarımsakları ilave edip, küçük bir tencerede ağır ateşte pişirelim. Sonra 1 çay bardağı suyu ve ketçabı ilave edelim. Tuzunu ayarlayalım. 2 dakika sonra ateşten alalım. Elma sosunu bifteklerin üzerine gezdirerek, servis yapalım.


Ön hazırlık olarak mantarları sıvı yağda suyunu bırakıp, çekene dek kavuralım. Küçük doğranmış soğanı ekleyip, 2 dakika kavuralım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.

Spagetti tutkunları ekran başına... Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için pratik ve çok lezzetli bir spagetti tarifi verdi.

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın.

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. süt ve sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri