Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cipsli tavuk
Cipsli tavuk
Pratik Cipsli tavuk Tarifi

Cipsli tavuk
Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kg kemiksiz tavuk göğsü
1 paket patates cipsi
200 ml krema
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 adet soğan
yarım çay kaşığı köri
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın. Karışıma ezilmiş sarımsak, yemeklik doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peynirinin ¾’ünü tuz, karabiber ve köri ile karıştırın. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp karışıma bulayın. Karışımı buzdolabında 2 saat bekletin. Karışımı yağlanmış fırın kabına yayın. Üzerine kalan cipsi ve kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Türk mutfağını en iyi temsil eden Feriye Lokantası'nın aşçılarından Birkan Erköylü'den çok pratik ve lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin...

1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.

Çikolata ve tereyağını bir kapta benmari usulü eritin. Yumurtaları bir kapta iyice çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri