Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cipsli tavuk
Cipsli tavuk
Pratik Cipsli tavuk Tarifi

Cipsli tavuk
Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kg kemiksiz tavuk göğsü
1 paket patates cipsi
200 ml krema
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 adet soğan
yarım çay kaşığı köri
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın. Karışıma ezilmiş sarımsak, yemeklik doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peynirinin ¾’ünü tuz, karabiber ve köri ile karıştırın. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp karışıma bulayın. Karışımı buzdolabında 2 saat bekletin. Karışımı yağlanmış fırın kabına yayın. Üzerine kalan cipsi ve kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance İstanbul Hotel aşçılarından Uğur Özkan Ersoy'dan Sebzeler ve makarnalar eşliğinde sunulan somon ızgara... Yaz ayları için hafif bir tarif...

Yumurtaları iyice çırpın. Üzerine kepekli unu ekleyip, tekrar çırpın.

Eskişehir mutfağından özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek. Arabaşı, yörenin vazgeçilmez yemeklerinden biri...

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Derya Aydından çok pratik, lezzetli bir pirinç çorbası. Mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri