Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Biberiye dalında tavuk şiş
Biberiye dalında tavuk şiş
Pratik Biberiye dalında tavuk şiş Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
600 gram iri kuşbaşı doğranmış tavuk
7-8 adet kiraz domates
2 adet kırmızı biber
biberiye dalları
marine için: 2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
tuz, karabiber
sos için: 1 adet havuç
3 adet domates
1 adet kabak
2 diş sarımsak
1 adet sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı balzamik sirke
1 çorba kaşığı soya sosu
karabiber

Hazırlanışı: Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın. İri doğranmış kuşbaşı tavuğu bir tabağa alın ve üzerine marinatı boşaltın. Karıştırıp, üzerini streç filmle kapatarak, buzdolabında 2 saat bekletin. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesip, kırmızı biberi de iri şekilde doğrayın. Marine ettiğiniz tavuğu biberiye dallarına bir tavuk, yarım kiraz domates, kırmızı biber tekrar aynı sıralama olacak şekilde dizin. Malzeme bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız tavuklu biberiye dallarını ızgarada arkalı önlü pişirin. Sos için rendelenmiş havuç, domates ve kabak, sarımsak, ince kıyılmış sivri biber, zeytinyağı, balzamik sirke, soya sosu ve karabiberi blenderdan geçirin. Daha sonra karışımı bir taşım kaynatın ve soğutun. Tavuklu biberiye dalları ile birlikte servis yapın.


Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekledikten sonra tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri