Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Biberiye dalında tavuk şiş
Biberiye dalında tavuk şiş
Pratik Biberiye dalında tavuk şiş Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
600 gram iri kuşbaşı doğranmış tavuk
7-8 adet kiraz domates
2 adet kırmızı biber
biberiye dalları
marine için: 2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
tuz, karabiber
sos için: 1 adet havuç
3 adet domates
1 adet kabak
2 diş sarımsak
1 adet sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı balzamik sirke
1 çorba kaşığı soya sosu
karabiber

Hazırlanışı: Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın. İri doğranmış kuşbaşı tavuğu bir tabağa alın ve üzerine marinatı boşaltın. Karıştırıp, üzerini streç filmle kapatarak, buzdolabında 2 saat bekletin. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesip, kırmızı biberi de iri şekilde doğrayın. Marine ettiğiniz tavuğu biberiye dallarına bir tavuk, yarım kiraz domates, kırmızı biber tekrar aynı sıralama olacak şekilde dizin. Malzeme bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız tavuklu biberiye dallarını ızgarada arkalı önlü pişirin. Sos için rendelenmiş havuç, domates ve kabak, sarımsak, ince kıyılmış sivri biber, zeytinyağı, balzamik sirke, soya sosu ve karabiberi blenderdan geçirin. Daha sonra karışımı bir taşım kaynatın ve soğutun. Tavuklu biberiye dalları ile birlikte servis yapın.


Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın. Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartıp başka bir tabağa alın.

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

öncelikle pide içlerini hazırlayın. Bunun için, kıymayı margarinde kavurun. 2 adet biberi küçük doğrayıp, kıymaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri