Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beğendili piliç
Beğendili piliç
Pratik Beğendili piliç Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 adet piliç göğsü
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1 su bardağı mantar
2 adet biber
2 adet domates
1 çay bardağı domates suyu
beyaz biber, tuz
beğendi için: 1 kg patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
 
Hazırlanışı: Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin. Patlıcanı da ilave edip tahta bir kaşıkla 15 dakika karıştırın. Macun kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Tuz ve karabiberi katın.
Diğer yandan piliç göğsünü incecik doğrayın, 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Ocaktan alın. Ayrı bir tavada kalan 1 çorba kaşığı sıvı yağda yemeklik doğranmış sarımsak ve soğanı kavurun. Mantar ve biberi de küçük doğrayıp soğanlara ilave edin.
Birkaç dakika çevirin. Bu arada kavrulmuş piliç göğsünü, küp doğranmış domatesi ve domates suyunu ilave edin. 5-10 dakika pişirin. Tuz ve beyaz biberi katın. Beğendiyle servis yapın.
Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

Armudu soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Hem kahvaltı için hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Domates, biber ve yumurta olsun yeter...

Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Yarım kg semizotunu ayıklayıp irice doğrayın. 4-5 dal kıyılmış taze sarımsak, yarım kg yoğurt ve tuzu karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri