Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayva Kasesi İçinde Tavuk Konfit
Ayva Kasesi İçinde Tavuk Konfit
Pratik Ayva Kasesi İçinde Tavuk Konfit Tarifi

Malzemeler: (2 kişilik)
4 adet kereviz  
350 gram tavuk budu  
1 adet ayva   
100 ml portakal suyu 
30 ml krema  
20 gram tereyağı  
½ paket taze kekik  
2 adet patates
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Tavuk butları tavada alt-üst kızartılıp fırın tepsisine veya ağzı kapanabilen saklama poşetine koyulup içine portakal suyu, kekik ve yeterince tuz biber atılıp ağzı kapatılır ve buhar fonksiyonunda 45 dk-1 saat pişirilir. (fırınınızda buhar fonksiyonunuz yoksa  kuru fırında üstü kapalı bir tepsinin içinde 1 saat kadar pişirilir). Elle pişmesi  kontrol edilmelidir.pişen tavukları soğutup elle istenildiği kadar küçük parçalara böldükten sonra haşladığımız suyu ile nar ekşisi, tuz ve biberle tatlandırırız. Ayvalarımızı soyarız ve içini bir parizyen kaşığı ile çıkartırız.kırmızı şarap veya tercihe göre nar ekşisi, su ve şekeri karıştırıp ayvamızı bu karışıma koyarız, bir borcama veya tepsiye koyup üstünü kapatıp 20 dk 190 dercedeki fırında pişiririz. Yine elle pişme derecesini kontrol edip istenilen kıvama kadar pişirmeliyiz. Kerevizleri ve patatesi haşlarız, süzdürdükten sonra tereyağı, krema, tuz biber ile tatlandırır, püre haline getiririz. Tabağa bir forma ile basarız.üzerine içi tavukla doldurulmuş ayvayı koyarız. Etrafına bir tavada kaynatılıp yoğunlaştırılmış nar ekşisini koyar kekikle dekore ederiz.


Tavuk seven sevgililer için lezzetli bir yemek. Hem keyifli bir akşam geçirmek hem de farklı bir yemek yemek isteyenlere özel...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şehriyeyi tencereye alıp üzerine örtecek kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın.

Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Kuzu etini, 6 su bardağı su ve soyulmuş bütün haldeki soğanla birlikte, düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri