Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ton balıklı dip sos
Ton balıklı dip sos
Pratik Ton balıklı dip sos Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
250 gram ton balığı konservesi
4 çorba kaşığı kapari
4 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı limon suyu
2-3 dilim limon
6 dal dereotu
tuz

Hazırlanışı: Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin. Üzerine mayonez, limon suyu, kıyılmış dereotu, kapari ve tuz ekleyip karıştırın. Servis kabına alıp limon dilimleri ve dereotu yaprakları ile süsleyerek ikram edin.


Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle pirinci yıkayıp, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Üzerine suyu ilave edip, safran ve tuzu da ekleyerek pilav gibi pişirin.

Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin.

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri