Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Enginarlı dip sos
Enginarlı dip sos
Pratik Enginarlı dip sos Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
1 kavanoz enginar kalbi konservesi
4 adet közlenmiş kırmızı biber
5 adet taze soğan
4 çorba kaşığı mayonez
bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
5-6 dal kıyılmış dereotu
tuz

Hazırlanışı: Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın. Üzerine ince doğranmış yeşil soğan, mayonez, kaşar peyniri, dereotu ve tuzu ekleyip karıtırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra uygun bir kaba alıp servis yapın.


Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır. Üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri