Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı baklalı enginar kalbi
Zeytinyağlı baklalı enginar kalbi
Pratik Zeytinyağlı baklalı enginar kalbi Tarifi

Altınoluk'tan tarif gönderen Betül Semerci'nin yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığı tarif...

Malzemeler:
1 kg taze iç bakla
1/2 demet dereotu
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet kesme şeker
biraz tuz
1 çay bardağı bölgemizin meşhur zeytinyağı (semercioğlu zeytinyağı)
3 dal taze nane
bir kavanoz enginar kalbi (konserve)

Hazırlanışı: Tencereye kuş gözü doğranmış soğan, zeytinyağı tuz ve şeker konur ve sarartılır. Üzerine iç baklalar, iç kabukları da ayıklanıp yıkanıp ilave edilir .5 dakika birlikte çevrilip, içine konserve enginar kalbi ya da enginar çanakları ilave edilir. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilip bakla fava enginarlarla birlikte pişirilmeye başlanır. Suyunu çekmeden enginar kalpleri ya da enginar çanakları içinden dağılmaması için alınır ve baklalar suyunu çekinceye kadar pişirilmeye devam edilir. Altı kapatılır. İçine dereotu kıyılıp ilave edilir ve blendır ile çırpılır. Püre haline gelen favadan dondurma kaşığı ile toplar yapılarak servis tabağına konulur. Üzerlerine gül goncası gibi enginar kalpleri oturtulur.  Enginar kalplerinin iki yanına taze nane yaprakları yerleştirilir ve sızma zeytinyağı gezdirilerek servis yapılır.

Aşçının notu: Enginar kalbi olmazsa çanak enginarla hazırlanan bu zeytinyağlı yemek, işlemin tam tersi uygulanarak servise sunulur. Servis tabağına baklalarla pişen enginar çanakları konup üzerlerine bakla favadan dondurma kaşığı ile top yapılıp konur.  Üzeri nane ve dereotu dalları ile süslenir. Zeytinyağı gezdirilip afiyetle meze ve zeytinyağlı olarak tüketilir. Bu yemek tarifimle Altınoluk 13. Antandros yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığımı belirtmek istedim.


Altınoluk'tan tarif gönderen Betül Semerci'nin yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığı tarif...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Yufkaları tezgaha yayıyoruz. Diğer tarafta parçalayıcının içine beyaz peynir, ıspanak yaprağı, çiçek yağı, su, tuz ve pulbiber koyup karıştırıyoruz.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısından muhteşem bir tatlı. Ağzınızı tatlandıracak çikolatalı ılız muz rulosunu mutlaka denemelisiniz...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri