Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yırtık poğaça
Yırtık poğaça
Pratik Yırtık poğaça Tarifi

Derya Aydın'dan pratik bir poğaça tarifi

Malzemeler:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım paket maya
tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta
içi için: 100gr dil peyniri
2 domates 2 yeşil biber
1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kekik.

Hazırlanışı: Unu eleyip ortasını havuz gibi acın. Mayayı sütle ve şekerle eritip ortasına dökün, sıvıyağ ilave edin.Yavaş yavaş yoğurup hamuru hazırlayın. Hamuru ikiye bölün merdane ile acın. Derin bir kapta, küp küp doğranmış domates, ince kıyılmış biber, dil peyniri, nane, kekik ve yumurta akını karıştırın. Yarısını hamurun tam ortasına koyun. Karşılıklı kenarlarını ortaya doğru kapatın, fakat birleştirmeyin Tepsiye koyun. Diğer hamura da aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 170 derece fırında pişirip servis yapın.


Derya Aydın'dan pratik bir poğaça tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tost ekmeğinin kabuklarını kesin. İç kısımlarını balık yumurtasıyla birlikte robottan geçirin.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Tereyağı ve elenmiş unu parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Hiç balıklı börek denediniz mi? Çırağan Sarayı Sous Chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok özel bir börek tarifi verdi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri