Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tereyağlı taze fasulye
Tereyağlı taze fasulye
Pratik Tereyağlı taze fasulye Tarifi

Yemekevi.tv okuyucularınden Naci Gümüşdere'den Rumeli mutfağına ait bir yemek. Pratik, lezzetli ve çok sağlıklı bir sebze yemeği. Mutlaka deneyin...

Malzemeler:
taze yeşil fasulye (tanelenmemiş olursa daha iyi)
haşlamak için su
tereyağı
pul biber

Hazırlanışı:
Taze fasulyelerin sadece uçları alınır. Yıkanıp kenarda bekletilir. Haşlanacak miktara uygun bir tencerede yeterli miktarda su kaynatılır, kaynamakta olan su içerisine fasulyeler atılarak yumuşayana kadar haşlanır. Yeterince yumuşayan fasulyeler delikli kepçe ile suyu süzülerek düz bir tabağa güzel bir şekil verilerek çıkartılır. Bir tava içerisinde tereyağı eritilir, içerisine arzu edilen miktarda pul biber atılır. Pul biberli kızdırılmış tereyağı fasulyelerin üzerine dökülür. Hem kolay hem sağlıklı hem de nefis bir yemek hazırlanmış olur.

Aşçının notu: Bu yemek Rumeli kültürünün bir parçasıdır. Ailem Bulgaristan göçmeni olup çocukluğumda sevmediğim bu yemeği şimdi kendim yapıp afiyetle yiyorum. Şimdi adına fasulye kebabı diyorum, tabağa düzgün yaydığınızda çok güzel görünüyor.


Yemekevi.tv okuyucularınden Naci Gümüşdere'den Rumeli mutfağına ait bir yemek. Pratik, lezzetli ve çok sağlıklı bir sebze yemeği. Mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri