Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tereyağlı taze fasulye
Tereyağlı taze fasulye
Pratik Tereyağlı taze fasulye Tarifi

Yemekevi.tv okuyucularınden Naci Gümüşdere'den Rumeli mutfağına ait bir yemek. Pratik, lezzetli ve çok sağlıklı bir sebze yemeği. Mutlaka deneyin...

Malzemeler:
taze yeşil fasulye (tanelenmemiş olursa daha iyi)
haşlamak için su
tereyağı
pul biber

Hazırlanışı:
Taze fasulyelerin sadece uçları alınır. Yıkanıp kenarda bekletilir. Haşlanacak miktara uygun bir tencerede yeterli miktarda su kaynatılır, kaynamakta olan su içerisine fasulyeler atılarak yumuşayana kadar haşlanır. Yeterince yumuşayan fasulyeler delikli kepçe ile suyu süzülerek düz bir tabağa güzel bir şekil verilerek çıkartılır. Bir tava içerisinde tereyağı eritilir, içerisine arzu edilen miktarda pul biber atılır. Pul biberli kızdırılmış tereyağı fasulyelerin üzerine dökülür. Hem kolay hem sağlıklı hem de nefis bir yemek hazırlanmış olur.

Aşçının notu: Bu yemek Rumeli kültürünün bir parçasıdır. Ailem Bulgaristan göçmeni olup çocukluğumda sevmediğim bu yemeği şimdi kendim yapıp afiyetle yiyorum. Şimdi adına fasulye kebabı diyorum, tabağa düzgün yaydığınızda çok güzel görünüyor.


Yemekevi.tv okuyucularınden Naci Gümüşdere'den Rumeli mutfağına ait bir yemek. Pratik, lezzetli ve çok sağlıklı bir sebze yemeği. Mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Oktay Usta'dan pratik bir börek tarifi

Ramada Plaza İstanbul Otel Pasta Şefi Kamil Ceviz'den taze meyvelerle yapılmış çok basit ve lezzetli bir tart tarifi... Yemesi de bir o kadar keyifli

Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç yaza özel bir salata tarifi verdi. Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan bu özel tarifi mutlaka deneyin...

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri