Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze fasulye mantısı
Taze fasulye mantısı
Pratik Taze fasulye mantısı Tarifi

Gülçin Tunç'yaza özel hafif bir yemek tarifi...

Malzemeler:
1/2 kilo taze fasulye
300 gr. yoğurt
3-4 diş sarımsak
5 orta boy domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 dal maydanoz

Hazırlanışı: Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır. Bir kevgir yardımıyla tabağa alınan fasulyeler bir kenarda soğumaya bırakılır. Bu esnada, küp doğranmış domatesler zeytinyağında suyunu çekene kadar kavrulur ve dövülmüş sarımsaklar yoğurda katılarak kremsi bir kıvama gelene kadar karıştırılır. Sarımsaklı yoğurt, tabaktaki ılık fasulyelerin üstünü tamamen örtecek şekilde yayılır. Maydanoz yaprakları ile kenarlarına bordür yapılır ve son olarak da ortasına domates sosu dökülür.
 


Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri