Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze fasulye mantısı
Taze fasulye mantısı
Pratik Taze fasulye mantısı Tarifi

Gülçin Tunç'yaza özel hafif bir yemek tarifi...

Malzemeler:
1/2 kilo taze fasulye
300 gr. yoğurt
3-4 diş sarımsak
5 orta boy domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 dal maydanoz

Hazırlanışı: Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır. Bir kevgir yardımıyla tabağa alınan fasulyeler bir kenarda soğumaya bırakılır. Bu esnada, küp doğranmış domatesler zeytinyağında suyunu çekene kadar kavrulur ve dövülmüş sarımsaklar yoğurda katılarak kremsi bir kıvama gelene kadar karıştırılır. Sarımsaklı yoğurt, tabaktaki ılık fasulyelerin üstünü tamamen örtecek şekilde yayılır. Maydanoz yaprakları ile kenarlarına bordür yapılır ve son olarak da ortasına domates sosu dökülür.
 


Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Geniş bir kaba ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün.

Bir tencereye pirinci aktarıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynatın.

Margarini bir tencerede eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri