Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze fasulye mantısı
Taze fasulye mantısı
Pratik Taze fasulye mantısı Tarifi

Gülçin Tunç'yaza özel hafif bir yemek tarifi...

Malzemeler:
1/2 kilo taze fasulye
300 gr. yoğurt
3-4 diş sarımsak
5 orta boy domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 dal maydanoz

Hazırlanışı: Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır. Bir kevgir yardımıyla tabağa alınan fasulyeler bir kenarda soğumaya bırakılır. Bu esnada, küp doğranmış domatesler zeytinyağında suyunu çekene kadar kavrulur ve dövülmüş sarımsaklar yoğurda katılarak kremsi bir kıvama gelene kadar karıştırılır. Sarımsaklı yoğurt, tabaktaki ılık fasulyelerin üstünü tamamen örtecek şekilde yayılır. Maydanoz yaprakları ile kenarlarına bordür yapılır ve son olarak da ortasına domates sosu dökülür.
 


Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tatlı yiyip tatlı konuşmak isteyenler için Derya Aydın'dan hoş bir tarif.

Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'ın zeytinyağlı ıspanak tarifi ile formunuzu koruyun...

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri