Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze fasulye mantısı
Taze fasulye mantısı
Pratik Taze fasulye mantısı Tarifi

Gülçin Tunç'yaza özel hafif bir yemek tarifi...

Malzemeler:
1/2 kilo taze fasulye
300 gr. yoğurt
3-4 diş sarımsak
5 orta boy domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 dal maydanoz

Hazırlanışı: Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır. Bir kevgir yardımıyla tabağa alınan fasulyeler bir kenarda soğumaya bırakılır. Bu esnada, küp doğranmış domatesler zeytinyağında suyunu çekene kadar kavrulur ve dövülmüş sarımsaklar yoğurda katılarak kremsi bir kıvama gelene kadar karıştırılır. Sarımsaklı yoğurt, tabaktaki ılık fasulyelerin üstünü tamamen örtecek şekilde yayılır. Maydanoz yaprakları ile kenarlarına bordür yapılır ve son olarak da ortasına domates sosu dökülür.
 


Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tost ekmeğinin üzerine beyaz peynir sürüp kaşar dilimlerini yerleştirin. Jambonları, kulak şekli vererek kürdanla ekmeğe batırın.

Öncelikle soğan ve sarımsağı incecik kıyın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimeği ilave edip 5 dakika çevirin.

Oda ısısında yumuşatılmış margarini şekerle iyice karıştırın. Yumurtaları biber birer ekleyip karıştırmaya devam edin.

Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim.

Yumurta, süt, tuz, limon suyu ve eritilmiş margarini karıştırın. Üzerine un ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri