Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze fasulye mantısı
Taze fasulye mantısı
Pratik Taze fasulye mantısı Tarifi

Gülçin Tunç'yaza özel hafif bir yemek tarifi...

Malzemeler:
1/2 kilo taze fasulye
300 gr. yoğurt
3-4 diş sarımsak
5 orta boy domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 dal maydanoz

Hazırlanışı: Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır. Bir kevgir yardımıyla tabağa alınan fasulyeler bir kenarda soğumaya bırakılır. Bu esnada, küp doğranmış domatesler zeytinyağında suyunu çekene kadar kavrulur ve dövülmüş sarımsaklar yoğurda katılarak kremsi bir kıvama gelene kadar karıştırılır. Sarımsaklı yoğurt, tabaktaki ılık fasulyelerin üstünü tamamen örtecek şekilde yayılır. Maydanoz yaprakları ile kenarlarına bordür yapılır ve son olarak da ortasına domates sosu dökülür.
 


Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.

Pirinci ayıklayıp iyice yıkayın. Pirincin üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suda iye yarım saat bekletin.

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Toz krem şantileri soğuk süt ile sertleşene kadar mikserleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri