Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuk etli patlıcan kebabı
Tavuk etli patlıcan kebabı
Pratik Tavuk etli patlıcan kebabı Tarifi

Malzemeler:
yarım kilo tavuk eti
6-7 diş sarımsak
4-5 adet sivri biber
2 adet domates
5 adet patlıcan 2
çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz

Hazırlanışı:
Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde parçalayın. Parça etleri yuvarlak tabanlı tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine doğranmış sarımsakları ve sivri biberleri yerleştirin. Dilimlenmiş domatesleri biberlerin üzerine sıralayın. Domateslerin üzerine alaca soyulmuş ve yuvarlak dilimlenmiş patlıcanları sık sık dizin. Patlıcanların üzerine biraz tuz ve şeker serpin. Margarini fındık kadar parçalar halinde üzerine yerleştirin. Yarım çay bardağı su koyup kısık ateşte pişirin.


Çiğdem Güler'in tavuk etiyle yapılan patlıcan kebabı ile mutfağınızda harikalar yaratın...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın. Bisküvileri ufalayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.

Şurup için, şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.

Un, soğuk su, yumurta ve tuzu yoğurup bir hamur haline getirin. Üstünü örtüp 30 dakika bırakın.

Haşhaş tohumunu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Sarmısağı soyun, ezin ve galeta unu ile karıştırın.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in başarılı aşçısından keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri