Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuk etli patlıcan kebabı
Tavuk etli patlıcan kebabı
Pratik Tavuk etli patlıcan kebabı Tarifi

Malzemeler:
yarım kilo tavuk eti
6-7 diş sarımsak
4-5 adet sivri biber
2 adet domates
5 adet patlıcan 2
çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz

Hazırlanışı:
Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde parçalayın. Parça etleri yuvarlak tabanlı tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine doğranmış sarımsakları ve sivri biberleri yerleştirin. Dilimlenmiş domatesleri biberlerin üzerine sıralayın. Domateslerin üzerine alaca soyulmuş ve yuvarlak dilimlenmiş patlıcanları sık sık dizin. Patlıcanların üzerine biraz tuz ve şeker serpin. Margarini fındık kadar parçalar halinde üzerine yerleştirin. Yarım çay bardağı su koyup kısık ateşte pişirin.


Çiğdem Güler'in tavuk etiyle yapılan patlıcan kebabı ile mutfağınızda harikalar yaratın...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarin ile şekeri karıştırarak iyice çırpın. Çırptığınız malzemeye yumurtaları iyice yedirerek ekleyin.

Domates ve patatesi iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Domatesin çekirdeklerini çıkarın.

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri