Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuk etli patlıcan kebabı
Tavuk etli patlıcan kebabı
Pratik Tavuk etli patlıcan kebabı Tarifi

Malzemeler:
yarım kilo tavuk eti
6-7 diş sarımsak
4-5 adet sivri biber
2 adet domates
5 adet patlıcan 2
çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz

Hazırlanışı:
Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde parçalayın. Parça etleri yuvarlak tabanlı tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine doğranmış sarımsakları ve sivri biberleri yerleştirin. Dilimlenmiş domatesleri biberlerin üzerine sıralayın. Domateslerin üzerine alaca soyulmuş ve yuvarlak dilimlenmiş patlıcanları sık sık dizin. Patlıcanların üzerine biraz tuz ve şeker serpin. Margarini fındık kadar parçalar halinde üzerine yerleştirin. Yarım çay bardağı su koyup kısık ateşte pişirin.


Çiğdem Güler'in tavuk etiyle yapılan patlıcan kebabı ile mutfağınızda harikalar yaratın...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Farklı bir pilav denemek isteyenler için güzel bir tarif. Kuzu kuşbaşı ayrı bir lezzet katıyor...

Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın.

Yumurta ve pudraşekerini derin bir kaseye alın. Pudraşekeri eriyene kadar iyice çırpın.

Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri