

Pratik Tavuk dolması /Mardin usulü Tarifi
Ahmet Hocaoğlu'ndan Mardin yöresine aiz tavuk dolması tarifi...
Malzemeler:
1 adet tüm tavuk
250 gr pirinç
50 gr dolmalık fıstık
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yedi türlü
isteğe göre tuz
100 gr margarin
Hazırlanışı: İç pilavı diri kalacak şekilde pişirin. En son baharatını ve ince doğranmış maydanozu ilave edin. Tavuğu bütün bir şekilde haşlayın. Hazırladığınız iç pilavı tavuğun arka kısmından doldurun ve açık olan kısmını iple bağlayın. 2 yemek sıvıyağı 1 çaykaşığı tozkırmızı biberle karıştırıp tavuğun her tarafına sürün. Orta derecede kızgın fırında pişirin
Aşçının notu: Tavuğu yüksek ateşte pişirmeyin, içi sulu kalabilir. Tavuğu haşlarken de fazla haşlamayın Dağılır.
Ahmet Hocaoğlu'ndan Mardin yöresine aiz tavuk dolması tarifi...
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Fulden Ekinci'den çok hafif bir tatlı tarifi. Tam da yaza özel bir tarif... mutlaka deneyin..
Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.
Köfte ve tavuk yemeklerini sevenler için Avea mutfak şefi Kadir Şahin'den pratik bir tarif...
Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın. İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri