Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuk dolması /Mardin usulü
Tavuk dolması /Mardin usulü
Pratik Tavuk dolması /Mardin usulü Tarifi

Ahmet Hocaoğlu'ndan Mardin yöresine aiz tavuk dolması tarifi...

Malzemeler:
1 adet tüm tavuk
250 gr pirinç
50 gr dolmalık fıstık
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yedi türlü
isteğe göre tuz
100 gr margarin

Hazırlanışı: İç pilavı diri kalacak şekilde pişirin. En son baharatını ve ince doğranmış maydanozu ilave edin. Tavuğu bütün bir şekilde haşlayın. Hazırladığınız iç pilavı tavuğun arka kısmından doldurun ve açık olan kısmını iple bağlayın. 2 yemek sıvıyağı 1 çaykaşığı tozkırmızı biberle karıştırıp tavuğun her tarafına sürün. Orta derecede kızgın fırında pişirin

Aşçının notu: Tavuğu yüksek ateşte pişirmeyin, içi sulu kalabilir. Tavuğu haşlarken de fazla haşlamayın Dağılır.


Ahmet Hocaoğlu'ndan Mardin yöresine aiz tavuk dolması tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp, üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin. İyice şişene dek bekletin.

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Bisküvileri ufalayıp tereyağında kavurun. Bir fırın tepsisine yayın. Soğanı yemeklik, patlıcanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri