Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sirkeli kalamar
Sirkeli kalamar
Pratik Sirkeli kalamar Tarifi

Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Malzemeler:
1 kg ayıklanmış kalamar (kalamarların boyu baş parmağımızın uzunluğunda olacak, büyük olursa istenilen lezzeti kesinlikle vermez)
3 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
bir tutam tuz ve bir tutam tane karabiber

Hazırlanışı: Ayıklanmış kalamarlarımızın gövde ve bacak kısımlarını bir tencereye koyuyoruz, içine 1 su bardağı su koyup kalamarlarımız yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Bu işlemi yaparken tencerenin kapağı kapalı ve yüksek ateşte olması gerekiyor. Kalamarlarımızı ara sıra kontrol ediyoruz, kalamarlarımız haşlanınca içine defne yaprağı, sirke, zeytinyağı, tuz, sarımsak ve tane karabiberlerimizi ilave edip tenceremizin altını orta ateşe getiriyoruz. 5-7 dk daha pişirdikten sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.


Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun.

Balık tutkunları için çok lezzetli bir tarif. İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç sizler için anlattı...

Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Lahanayı büyükçe dilimledikten sonra bir kaseye koyup tuz serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri