Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sirkeli kalamar
Sirkeli kalamar
Pratik Sirkeli kalamar Tarifi

Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Malzemeler:
1 kg ayıklanmış kalamar (kalamarların boyu baş parmağımızın uzunluğunda olacak, büyük olursa istenilen lezzeti kesinlikle vermez)
3 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
bir tutam tuz ve bir tutam tane karabiber

Hazırlanışı: Ayıklanmış kalamarlarımızın gövde ve bacak kısımlarını bir tencereye koyuyoruz, içine 1 su bardağı su koyup kalamarlarımız yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Bu işlemi yaparken tencerenin kapağı kapalı ve yüksek ateşte olması gerekiyor. Kalamarlarımızı ara sıra kontrol ediyoruz, kalamarlarımız haşlanınca içine defne yaprağı, sirke, zeytinyağı, tuz, sarımsak ve tane karabiberlerimizi ilave edip tenceremizin altını orta ateşe getiriyoruz. 5-7 dk daha pişirdikten sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.


Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çarliston biberleri ızgarada 10 dakika kadar bekletin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.

Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra sıvıyağı ekleyip karıştırın.

Bir kaseye kepekli ve beyaz un konup karıştırılır. Tereyağı veya margarin parçalara ayrılıp konur ve parmak uçları ile birbirine yedirilir.

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

öncelikle pide içlerini hazırlayın. Bunun için, kıymayı margarinde kavurun. 2 adet biberi küçük doğrayıp, kıymaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri