Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sirkeli kalamar
Sirkeli kalamar
Pratik Sirkeli kalamar Tarifi

Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Malzemeler:
1 kg ayıklanmış kalamar (kalamarların boyu baş parmağımızın uzunluğunda olacak, büyük olursa istenilen lezzeti kesinlikle vermez)
3 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
bir tutam tuz ve bir tutam tane karabiber

Hazırlanışı: Ayıklanmış kalamarlarımızın gövde ve bacak kısımlarını bir tencereye koyuyoruz, içine 1 su bardağı su koyup kalamarlarımız yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Bu işlemi yaparken tencerenin kapağı kapalı ve yüksek ateşte olması gerekiyor. Kalamarlarımızı ara sıra kontrol ediyoruz, kalamarlarımız haşlanınca içine defne yaprağı, sirke, zeytinyağı, tuz, sarımsak ve tane karabiberlerimizi ilave edip tenceremizin altını orta ateşe getiriyoruz. 5-7 dk daha pişirdikten sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.


Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin.

Kosova mutfağına ait olan bir menemen tarifi...

Köfte ve tavuk yemeklerini sevenler için Avea mutfak şefi Kadir Şahin'den pratik bir tarif...

Semizotunun yapraklarını ayıklayıp, yıkayın ve süzün. Salatalıkları kabuklarıyla birlikte halka, kırmızı biberi jülyen, domatesi de küp şeklinde doğrayın.

Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri