Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Saray sarması
Saray sarması
Pratik Saray sarması Tarifi

Malzemeler:
6 fincan ılık su
6 fincan sıvı yağ
6 fincan irmik
bir paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un
şerbeti için: 5 su bardağı şeker
5 su bardağı su

Hazırlanışı: Bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru 2 parçaya ayırıp yarısına kakaoyu koyup yoğurun. Bu hamurları 3 parçaya ayırıp 3 kakaolu 3 beyaz hamur elde edin. 1 beyaz 1 kakaolu hamuru üst üste koyup merdane ile açın. Açtığınız hamuru uçtan başlayarak rulo yapıp sarın. parmak kalınlığında daireler kesip yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Bütün hamurları bu şekilde yapıp bitirdikten sonra tatlıları sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, su ve şekeri kaynatın. İndirmeye yakın yakın yarım limon sıkın. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün. Üzerini kapatın, soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun. 


Kıymet Turgut'tan lezzetli bir tatlı tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

900 gramlık bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşeyip kaplanır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Un ve margarin bir kaseye konup üzerine tarçın serpilir.

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.

Domates ve patatesi iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Domatesin çekirdeklerini çıkarın.

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep'i hazırlamak çok basit.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri