Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Saray sarması
Saray sarması
Pratik Saray sarması Tarifi

Malzemeler:
6 fincan ılık su
6 fincan sıvı yağ
6 fincan irmik
bir paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un
şerbeti için: 5 su bardağı şeker
5 su bardağı su

Hazırlanışı: Bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru 2 parçaya ayırıp yarısına kakaoyu koyup yoğurun. Bu hamurları 3 parçaya ayırıp 3 kakaolu 3 beyaz hamur elde edin. 1 beyaz 1 kakaolu hamuru üst üste koyup merdane ile açın. Açtığınız hamuru uçtan başlayarak rulo yapıp sarın. parmak kalınlığında daireler kesip yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Bütün hamurları bu şekilde yapıp bitirdikten sonra tatlıları sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, su ve şekeri kaynatın. İndirmeye yakın yakın yarım limon sıkın. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün. Üzerini kapatın, soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun. 


Kıymet Turgut'tan lezzetli bir tatlı tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri