Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safran soslu sübya yahnisi
Safran soslu sübya yahnisi
Pratik Safran soslu sübya yahnisi Tarifi

Osman Salkım'dan farklı bir yahni tarifi...

Malzemeler:
1 adet temizlenmiş haşlanmış sübya
3 diş sarımsak
bir tutam toz safran
bir tutam deniz tuzu
bir tutam çekilmiş taze karabiber
bir tutam taze kekik
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri yeşil biber ya da kırmızı biber

Hazırlanışı: Haşlanmış sübyaları halka biçiminde kesin. Tavaya sırasıyla tereyağı, sarımsak, jülyen doğranmış biberleri koyup soteleyin. Ardından sübyaları, safran, tuz karabiber ve taze kekiği ilave edip sotelemeye devam edin. Bir miktar soteledikten sonra tabağa alıp servis edin. 
Afiyet olsun.


Osman Salkım'dan farklı bir yahni tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

İtalyan mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan Ravioli, üç aşamalı bir yemek. Crowne Plaza Hotel'in usta aşçısı Ali Elikkaya sizler için anlattı...

Yemekevi.tv okuyucularınden Cemal Altuğ'dan ilginç bir meze tarifi

Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.

Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri