Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safran soslu sübya yahnisi
Safran soslu sübya yahnisi
Pratik Safran soslu sübya yahnisi Tarifi

Osman Salkım'dan farklı bir yahni tarifi...

Malzemeler:
1 adet temizlenmiş haşlanmış sübya
3 diş sarımsak
bir tutam toz safran
bir tutam deniz tuzu
bir tutam çekilmiş taze karabiber
bir tutam taze kekik
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri yeşil biber ya da kırmızı biber

Hazırlanışı: Haşlanmış sübyaları halka biçiminde kesin. Tavaya sırasıyla tereyağı, sarımsak, jülyen doğranmış biberleri koyup soteleyin. Ardından sübyaları, safran, tuz karabiber ve taze kekiği ilave edip sotelemeye devam edin. Bir miktar soteledikten sonra tabağa alıp servis edin. 
Afiyet olsun.


Osman Salkım'dan farklı bir yahni tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Granül kahve, portakal suyu ve bir portakalın rendelenmiş kabuğunu bir kaba alıp karıştırın.

Et tutkunları için çok pratik ve lezzetine doyulmayan bir yemek. Hacıbozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşcısı Nurullah Çalakkolu'dan sac kavurma...

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri