Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safran soslu sübya yahnisi
Safran soslu sübya yahnisi
Pratik Safran soslu sübya yahnisi Tarifi

Osman Salkım'dan farklı bir yahni tarifi...

Malzemeler:
1 adet temizlenmiş haşlanmış sübya
3 diş sarımsak
bir tutam toz safran
bir tutam deniz tuzu
bir tutam çekilmiş taze karabiber
bir tutam taze kekik
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri yeşil biber ya da kırmızı biber

Hazırlanışı: Haşlanmış sübyaları halka biçiminde kesin. Tavaya sırasıyla tereyağı, sarımsak, jülyen doğranmış biberleri koyup soteleyin. Ardından sübyaları, safran, tuz karabiber ve taze kekiği ilave edip sotelemeye devam edin. Bir miktar soteledikten sonra tabağa alıp servis edin. 
Afiyet olsun.


Osman Salkım'dan farklı bir yahni tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Karıştırma kabına yoğurdu, çiçek yağını, yumurtanın sarısını, mayayı ılık suyu ve bir çorba kaşığı sirkeyi koyup hepsini karıştırıyoruz.

Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.

Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Bezelyeleri bir tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri