Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sıcak çikolata soslu browni
Sıcak çikolata soslu browni
Pratik Sıcak çikolata soslu browni Tarifi

Osman Salkım'dan çok özel bir browni tarifi

Malzemeler:

3 adet yumurta
500gr toz şeker
250 gr tereyağı
300gr un
50 gr ceviz içi
50gr bitter çikolata
50gr kakao
1 damla vanilya esansı ya da 1 paket vanilya
çikolata sosu için: 125 gr çiğ krema
170 gr bitter çikolata
20 gr glikoz

Hazırlanışı: Bir kapta yumurta şeker ve vanilyayı iyice mikserle çırpıyoruz. Başka bir kapta tereyağımızı benmari usulü eritip kakao ile karıştırıyoruz. Sonra bu iki karışımı birleştiriyoruz ve tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Daha sonra sırasıyla ince süzgeçle elenmiş unumuzu dövülmüş iç cevizimizi ve daha sonra küçük parçalara ayırdığımız 50 gram bitter çikolatamızı ilave edip tahta spatulayla iyice bütün malzemeleri birbirine yediriyoruz. Yaptığımız bu browni hamurunu silikon kalıba döküp yaklaşık önceden ısıtılmış fırında 20 dakikada 180 derecede pişiriyoruz (fazla pişmemesine dikkat edin). Kek pişerken diğer yandan çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. Sos için bir tencereye 125 gram çiğ krema,170 gram bitter çikolata ve 20 gram glikozumuzu koyup çok kısık ateşte eriyip boza kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Pişen brownimizi önce soğutuyoruz ve sonra bu sosumuzu kekimizin üzerine güzelce döküp kekimizi buz dolabında muhafaza ediyoruz. Servis yaparken kekten bir kare dilim kesip mikro dalga fırında 20 saniye tutuyoruz ve karşımıza o muhteşem Osman usta usulü brownimiz karşınıza çıkıyor.
Afiyet olsun.


Osman Salkım'dan çok özel bir browni tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Tavuk seven sevgililer için lezzetli bir yemek. Hem keyifli bir akşam geçirmek hem de farklı bir yemek yemek isteyenlere özel...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri