Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pratik pizza
Pratik pizza
Pratik Pratik pizza Tarifi

Malzemeler:
üzeri için: 1 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
bir tabak kaşar peyniri
bir tabak yuvarlak doğranmış sucuk
yarım tabak doğranmış sosis
hamuru için: 1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı şeker
1 kaşık hamur mayası (kuru yada yaş maya)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 şeker kaşığı dolusu tuz
yarım çay bardağı süt
alabildiği kadar un
sosu için: 1 kaşık salça
3 kaşık yağ ya da su

Hazırlanışı: Hamur için, çaydanlığın üstündeki bölümüne 1 su bardağı ılık suyu, 1 kaşık kuru mayayı koyup üzerine de 2 kaşık şekeri koyup güzelce karıştırıyoruz. Sonra mayayı beklemeye bırakıyoruz. Maya kabarıp çaydanlıktan taşacak dereceye gelene kadar bekliyoruz (sıcakta bekletirsek daha çabuk kabarır). Sonra hamuru yoğuracağımız kabın içine demlikteki kabaran mayayı döküyoruz. Daha sonra 3 kaşık zeytinyağını, 1 tatlı kaşığı tuzu ve yarım çay bardağı sütü ekleyip unla birlikte hamur haline kadar yoğuruyoruz. Sonra yuvarlak fırın tepsimizi yağlıyoruz. Hamurumuzu oklava ile biraz açıyoruz. Tepsinin içine sığacak kadar açsak yeterli. Tepsiye hamurumuzu yerleştiriyoruz. Üzerine salçalı suyumuzu ya da salçalı yağı fırçayla sürüyoruz. Üzeri için, 1 domatesi küp küp küçükçe doğruyoruz, biberleri ikiye bölüp ince ince doğruyoruz, peyniri rendeliyoruz, sucukları ve sosisleri yuvarlak kesiyoruz. Domatesleri hamurun üzerine seriyoruz. Ardından biberler, sonra kaşar peyniri, sucuk ve en son sosisleri de serpip pizzamızı süslüyoruz. Üzerine de azıcık zeytinyağı damlatıyoruz. Önceden ısıtılmış fırınımıza pizzamızı 30 dakika pişiriyoruz.

Açıklama: Hamur size kalın gelirse 1 bardak suyun yerine daha az su koyup yapabilirsiniz veya sütü, zeytinyağını azaltabilirsiniz.


Oldukça nefis ve pratik bir pizza tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.

Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın, ince doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri