Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakallı irmik helvası
Portakallı irmik helvası
Pratik Portakallı irmik helvası Tarifi

Fulden Ekinci'den lezzetli bir tarif

Malzemeler:
3 su bardağı irmik
3 su bardağı seker
150 gr margarin
1 su bardağı sıkma portakal suyu
2 su bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı: Bir tencereye irmiği koyup kısık ateşte yağsız olarak 40 dk kavuralım. Portakal suyunu, suyu ve sekeri irmiğe ilave edip karıştıralım. Kaynayınca üzerine bir bez örtüp 20 dakika kısık ateşte pişirelim ve demlenmeye bırakalım. Portakal kabuğu rendesini ilave edip servis yapalım.
Afiyet olsun!


Fulden Ekinci'den lezzetli bir tarif

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanaların uç kısımlarını kesip kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayıp süzün. Patates, havuç ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın.

Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri