Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakallı çikolata soslu irmik tatlısı
Portakallı çikolata soslu irmik tatlısı
Pratik Portakallı çikolata soslu irmik tatlısı Tarifi

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

Malzemeler:
1 litre süt
9 çorba kaşığı şeker
9 çorba kaşığı irmik
30 gram margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
1/2 paket vanilya
isterseniz 1/2 portakal kabuğu rendesi
1/2 paket hazır çikolata sosu ( üzerindeki tarife göre hazırlanmış)
süslemek için: hindistancevizi rendesi, fıstık vs.

Hazırlanışı: Bir tencerede sütü ve şekeri kaynatın. İrmiği dökerek sürekli karıştırın. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alın. Margarin, hindistancevizi rendesi, vanilya ve isterseniz portakal rendesini ekleyip karıştırın. Su ile ıslatılmış bir borcama dökün. ( yapışmaması için su ile ıslatıyoruz) Üstüne çikolata sosunu dökün. Buzdolabında 5-6 saat veya 1 gece dinlendirin. Üstünü istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun.


13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin.

Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın. Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayın. Margarin ve kakaoyu büyük bir tencereye koyun.

Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri