Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakallı çikolata soslu irmik tatlısı
Portakallı çikolata soslu irmik tatlısı
Pratik Portakallı çikolata soslu irmik tatlısı Tarifi

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

Malzemeler:
1 litre süt
9 çorba kaşığı şeker
9 çorba kaşığı irmik
30 gram margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
1/2 paket vanilya
isterseniz 1/2 portakal kabuğu rendesi
1/2 paket hazır çikolata sosu ( üzerindeki tarife göre hazırlanmış)
süslemek için: hindistancevizi rendesi, fıstık vs.

Hazırlanışı: Bir tencerede sütü ve şekeri kaynatın. İrmiği dökerek sürekli karıştırın. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alın. Margarin, hindistancevizi rendesi, vanilya ve isterseniz portakal rendesini ekleyip karıştırın. Su ile ıslatılmış bir borcama dökün. ( yapışmaması için su ile ıslatıyoruz) Üstüne çikolata sosunu dökün. Buzdolabında 5-6 saat veya 1 gece dinlendirin. Üstünü istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun.


13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Osman Salkım'dan farklı bir yahni tarifi...

Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.

Kabak, patates, fasulye, sivri biber, domates, soğan ve havuçları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları limonlu suda bekletin.

Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri