Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Piliç Meksika
Piliç Meksika
Pratik Piliç Meksika Tarifi

Emre Altıntaş'tan Meksika mutfağına ait lezzetli bir piliç tarifi

Malzemeler:
2 kg tavuk göğsü
hardal
2 kg kültür mantarı
5 adet biber
4 adet domates
tuz, karabiber, kaşar peyniri

Hazırlanışı: Göğüsler ortadan ikiye ayrılır. Kaşar rendelenir. Domatesler küp küp doğranır. Biberlerin çekirdekleri içinden çıkarılır ve ince ince doğranır. Mantarlar da doğranır. 5-6 dakika biberler sote yapılır. Sonra mantarlar eklenir ve yine 5-6 dakika beraberce sotelenir. Domatesler de eklenir ve sotelemeye devam edilir. Sonra tuz ve karabiber eklenir. Ocak kapatılır. Göğüsler hardallanır ve tepsiye açılır. Üzerine eşit miktarda sote konulur. Sote üzerine de kaşar rendesi serpilir. 120 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak servise sunulur.

Aşçının notu:  Piliç Meksika, bir Meksika yemeği olduğu için acısı bol olabilir. Zevkinize göre acılı ya da acısız yapabilirsiniz.


Emre Altıntaş'tan Meksika mutfağına ait lezzetli bir piliç tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'ndan çok farklı bir sahanda yumurta tarifi. Hurma ile yapılan bu tarif, iftar sofralarınıza fark katacak.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Semizotunun sadece yapraklarını ayıklayıp saplarını başka bir yemek için saklayın. Semizotu yapraklarını yıkayıp süzün.

Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri