Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Piliç Meksika
Piliç Meksika
Pratik Piliç Meksika Tarifi

Emre Altıntaş'tan Meksika mutfağına ait lezzetli bir piliç tarifi

Malzemeler:
2 kg tavuk göğsü
hardal
2 kg kültür mantarı
5 adet biber
4 adet domates
tuz, karabiber, kaşar peyniri

Hazırlanışı: Göğüsler ortadan ikiye ayrılır. Kaşar rendelenir. Domatesler küp küp doğranır. Biberlerin çekirdekleri içinden çıkarılır ve ince ince doğranır. Mantarlar da doğranır. 5-6 dakika biberler sote yapılır. Sonra mantarlar eklenir ve yine 5-6 dakika beraberce sotelenir. Domatesler de eklenir ve sotelemeye devam edilir. Sonra tuz ve karabiber eklenir. Ocak kapatılır. Göğüsler hardallanır ve tepsiye açılır. Üzerine eşit miktarda sote konulur. Sote üzerine de kaşar rendesi serpilir. 120 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak servise sunulur.

Aşçının notu:  Piliç Meksika, bir Meksika yemeği olduğu için acısı bol olabilir. Zevkinize göre acılı ya da acısız yapabilirsiniz.


Emre Altıntaş'tan Meksika mutfağına ait lezzetli bir piliç tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları dörde bölün. Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp, bademleri de ekleyin.

Vanilinli pudingi soğuk süte ilave edip karıştırın ve paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ateşten alıp arada bir karıştırarak soğutun.

4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.

Yıkanmış mercimekler ve iri doğranmış soğanlar yumuşayana kadar kaynatılır, ardından blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilir.

Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri