Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcan kavurması
Patlıcan kavurması
Pratik Patlıcan kavurması Tarifi

Zeytindalı restoranın sahibi Ali Kemal Özüm'den enfes bir tarif. Patlıcan tutkunları bu yemeği severek yapacak.

Malzemeler:
1 kg kemer patlıcan
4-5 diş soyulmuş sarımsak
300gr kuru soğan
5 adet orta boy domates
1 çay bardağı zeytinyağı
yeter miktarda tuz ve beyaz toz biber

Hazırlanışı: Soğanlar önce ikiye daha sonra bu parçalar 3’e bölünür ve ince kıyılır. Sarımsaklar kıyılır. Domatesler soğanlar gibi doğranır. Tüm malzeme tencereye konur ve zeytinyağı da konulur. Patlıcanlar tamamen soyulup büyük küp küp doğranır. Tencereye konulur. Tencere önce orta ateşe konur. Malzemeler suyunu salınca tencerenin altı kısılır ve suyunu çekmesi sağlanır.(Sürekli kontrol isteyen bir yemektir dip tutmaması gerekiyor) gerekirse biraz su ilave edilip patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir. İsteye bağlı sarımsaklı yoğurtla da yenilebilir.


Zeytindalı restoranın sahibi Ali Kemal Özüm'den enfes bir tarif. Patlıcan tutkunları bu yemeği severek yapacak.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.

Domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytin ezmesini bir sıkma torbasına doldurun.

Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. İçine kuru maya, ılık süt, tozşeker, tuz ve yumurtayı koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik bir kek tarifi. Bu tarif küçük aşçının kendisine ait özel bir reçete...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri