Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcan kavurması
Patlıcan kavurması
Pratik Patlıcan kavurması Tarifi

Zeytindalı restoranın sahibi Ali Kemal Özüm'den enfes bir tarif. Patlıcan tutkunları bu yemeği severek yapacak.

Malzemeler:
1 kg kemer patlıcan
4-5 diş soyulmuş sarımsak
300gr kuru soğan
5 adet orta boy domates
1 çay bardağı zeytinyağı
yeter miktarda tuz ve beyaz toz biber

Hazırlanışı: Soğanlar önce ikiye daha sonra bu parçalar 3’e bölünür ve ince kıyılır. Sarımsaklar kıyılır. Domatesler soğanlar gibi doğranır. Tüm malzeme tencereye konur ve zeytinyağı da konulur. Patlıcanlar tamamen soyulup büyük küp küp doğranır. Tencereye konulur. Tencere önce orta ateşe konur. Malzemeler suyunu salınca tencerenin altı kısılır ve suyunu çekmesi sağlanır.(Sürekli kontrol isteyen bir yemektir dip tutmaması gerekiyor) gerekirse biraz su ilave edilip patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir. İsteye bağlı sarımsaklı yoğurtla da yenilebilir.


Zeytindalı restoranın sahibi Ali Kemal Özüm'den enfes bir tarif. Patlıcan tutkunları bu yemeği severek yapacak.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp, üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin. İyice şişene dek bekletin.

Meyvelerin ve havucun kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri