Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patates tart üzerinde kuzu külbastı (domates sos ile)
Patates tart üzerinde kuzu külbastı (domates sos ile)
Pratik Patates tart üzerinde kuzu külbastı (domates sos ile) Tarifi

Mehmet Taşdoğan'dan ilginç ve lezzetli bir tarif...

Malzemeler:

180 gr kuzu sırtı (ya da but)
1 adet patates
1 adet soğan (orta boy)
kekik
pul biber
tuz
karabiber
zeytinyağı
az biber salçası
az toz kırmızı biber
100 gr domates sos

süslemek için
biberiye
çeri domates
tereyağ

Hazırlanışı:

Önce etler temizlenir üç parçaya ayrılır muşta yardımıyla biraz inceltilir, baharatlar ilave edilir (toz kırmızı biber hariç). Zeytinyağı ve salça ilave edilir karıştırılır, iki saat marine edilir. Daha sonra patates haşlanıp soyulur. Soğan burnaz doğranır tavada az tereyağ ile soğan sotelenir. Kuşbaşı doğranan patatesler ilave edilir bir iki dakika sotelenir tuz ve toz kırmızı biberle tatlandırılır. Etler ızgarada pişirilir, patates tart metal kalıpla tabağın ortasına çıkarılır pişen etler patates tartın üzerine konulur, çeri domatese biberiye saplanarak önüne gelecek şekilde konulur. Son olarak da tabağın kenarına domates sos gezdirilir servis edilir.

afiyet olsun


Mehmet Taşdoğan'dan ilginç ve lezzetli bir tarif...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru geniş bir tepsiye alın. 1 bardak sıcak suyla ıslatıp bekletin. Soğanı soyup kıyın. 100 gram kıymayı tavada kavurun.

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Çikolatayı rendeleyip, bekletin. Tereyağı ve pudraşekerini mikserle çırpın. Fındıkları ve çikolatayı ekleyip, yoğurun.

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Kars mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Kars ketesini siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri