Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patates sufle
Patates sufle
Pratik Patates sufle Tarifi

Et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir patates yemeği. Derya Aydın'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Malzemeler:
10 adet patates
3 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta
1 cay fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
1,5 litre çiğ krema
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patatesleri bir tencereye koyup, üzerini örtecek kadar su ilave edin. Tuzunu da ekleyerek haşlayın. Sonra kabuklarını soyarak püre galine getirin. Püreyi yayvan bir kaba koyun ve üzerine margarin ekleyin. Tuz ve karabiber serptikten sonra tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Ilınıncaya kadar karıştırmaya devam ederken yumurta sarılarını tek tek yedirerek ekleyin. Yine karıştırarak çırpılmış kremayı azar azar yedirin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip iyice karıştırın. Diğer yanda bir fiske tuzla yumurta aklarını çırpıp kar haline getirin. Bunu da kaşık kaşık püreye ekleyin ve karıştırın. Karışımı yağlanmış yüksek kenarlı bir kalıp içerisine boşaltıp üzerine kalan peynir rendesini serpin. Kalıbı orta ısıdaki fırına koyarak suflenin üstü iyice kızarınca ateşten alın ve çok sıcak servis yapın.

Aşçının notu: Et yemeklerinizin yanında güzel, hafif bir patates yemeği.


Et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir patates yemeği. Derya Aydın'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin.

Sevginizi ve aşkınızı ifade edecek müthiş bir tarif. Wow Hotels Convention Center'ın pastane şefi Fahrettin Çetin'in bu tarifini denemenizi tavsiye ederiz...

Bu tarifi çocuğunuzla birlikte hazırlayabilirsiniz. Bir dilim dost ekmeğini bir tabağa yerleştirin.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri