Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pastitsio
Pastitsio
Pratik Pastitsio Tarifi

Hakan Bey'den Yunan Mutfağı'na ait bir yemek tarifi

Malzemeler:
1/2 kilo kalın makarna
1 kilo dana kıyması
1 bardak rendelenmiş gravyer peyniri
2 bardak domates suyu
tuz, biber biraz şeker, karanfil tozu, tarçın
1 orta boy rendelenmiş kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
beşamel sos için: 8 bardak süt
150 gr tereyağı
20 kasık un
tuz, beyaz biber, hindistancevizi tozu
1/2 bardak rendelenmiş gravyer
biraz rendelenmiş peksimet

Hazırlanışı: Bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğan ve kıymayı kavururuz. Domates, şeker, tuz, biber, hindistancevizi, tarçın ve karanfili ilave edip hafif ateşte kaynamaya bırakırız. Bir tencerede bol tuzlu su kaynatıp makarnaları ilave ederiz (spagetti 0 numara). Hazırlanmaya yakın süzeriz ve tereyağladığımız derin bir tepsiye yarısını dökeriz, üzerine rende kasar ilave ederiz. Sonra hazırlanmış olan kıymanın hepsini dökeriz, üzerine yine kasar rendesini ilave edip, kalan makarnalarla tepsiyi örteriz. Beşamel sosu krema kıvamı seklinde hazırlarız, beyaz biber, hindistancevizi ve tuz ilave ederiz ve tepsimizin üzerine dökeriz, onun da üzerine kasar rendesi ve dövülmüş peksimet döküp tepsiyi orta ısıdaki fırında 40 dakika bekletiriz (üzeri kızarana kadar).

Açıklama: Pastitsio, Yunan mutfağının ne meşhur yemeklerinden biridir.


Hakan Bey'den Yunan Mutfağı'na ait bir yemek tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk butlarını 2 su bardağı suda haşlayın. Soğumuş börülce suyunda, yumuşaması için tarhanayı 1 saat bekletin.

Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Oktay Usta'dan pratik bir börek tarifi

pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri