Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantar kavurma
Mantar kavurma
Pratik Mantar kavurma Tarifi

Adnan Gençzeybek'in ister meze ister hafif yemek olarak sunabileceğiniz pratik bir tarifi...

Malzemeler:
1\2 kilo mantar
2 tatlı kaşığı tarçın
2 limon
3 adet defne yaprağı
4-5 dal maydanoz
6 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kekik.

Hazırlanışı: Su dolu tencereye yarım limon sıkın, içine tarçın ve defne yaprağı atın. Kaynamaya yakın 2’ye bölünmüş mantarları ilave edin. Yumuşamaya başlayan mantarları arasıra kontrol edin, kıvamına gelince ateşten alıp süzün. Haşlanan mantarların içinden defne yaprağı alın. Aynı tencereye zeytinyağı koyun ve kızdırın. Mantarları, karabiber ve kekiği ilave edip bir miktar kavurun. Daha sonra geri kalan limon ve tuzu ilave edin. Kavurma işlemi bitince servis tabağında soğumaya bırakın. Üzerine elimizle parçaladığınız maydanozları serpip servis yapın.

Aşçının notu: İsterseniz hafif yemek, isterseniz meze olarak sofranızda kullanabilirsiniz.


Adnan Gençzeybek'in ister meze ister hafif yemek olarak sunabileceğiniz pratik bir tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Piyazlık doğranmış soğanı, zeytinyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek 10 dakika orta ateşte kavurun.

Temizlenmiş ıspanakları ve soğanları doğrayıp karıştırın. beyaz peyniri ezip ıspanaklara ilave edin. Bu harcı dört eşit parçaya bölün.

4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri