Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantar kavurma
Mantar kavurma
Pratik Mantar kavurma Tarifi

Adnan Gençzeybek'in ister meze ister hafif yemek olarak sunabileceğiniz pratik bir tarifi...

Malzemeler:
1\2 kilo mantar
2 tatlı kaşığı tarçın
2 limon
3 adet defne yaprağı
4-5 dal maydanoz
6 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kekik.

Hazırlanışı: Su dolu tencereye yarım limon sıkın, içine tarçın ve defne yaprağı atın. Kaynamaya yakın 2’ye bölünmüş mantarları ilave edin. Yumuşamaya başlayan mantarları arasıra kontrol edin, kıvamına gelince ateşten alıp süzün. Haşlanan mantarların içinden defne yaprağı alın. Aynı tencereye zeytinyağı koyun ve kızdırın. Mantarları, karabiber ve kekiği ilave edip bir miktar kavurun. Daha sonra geri kalan limon ve tuzu ilave edin. Kavurma işlemi bitince servis tabağında soğumaya bırakın. Üzerine elimizle parçaladığınız maydanozları serpip servis yapın.

Aşçının notu: İsterseniz hafif yemek, isterseniz meze olarak sofranızda kullanabilirsiniz.


Adnan Gençzeybek'in ister meze ister hafif yemek olarak sunabileceğiniz pratik bir tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fındıkları bir tavaya alıp 1-2 dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın.

Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın.

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

lspanağı ayıklayın. Kök kısmını 5 cm. uzunluğunda keserek ayırın, iyice yıkayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri