Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantar Sote
Mantar Sote
Pratik Mantar Sote Tarifi

Malzemeler:

2 adet soğa
3 adet havuç
250gr. mantar
2-3 diş sarımsak
300 gr. bulgur
1 çorba kaşığı margarin,
3 su bardağı et suyu
1 demet dere otu
biaz kekik
maydanoz
1 fincan ceviz içi


Hazırlanışı:
Taze soğan ve havuçları temizleyip uzunlamasına dörde bölün. Her bir parçayı parmak uzunluğunda kesin. Sarımsakları ayıklayıp ezelim.Mantarı ayıklayıp iri parçalar halinde keselim. Bulguru tencerede yağ koymadan iyice kavurun. Diğer tarafta bulguru ve havucu kavurun. Bulgur, tuz ve et suyunu ilave edin. Kapağı kapalı olarak 10dk. demlendirin. Mantar ve taze soğanları ilave edip 10dk. daha pişirin. Maydanoz ve dere otunu kıyın, kekik ile beraber pilave ekleyin. Pilavı demlenmeye bırakın. İri kıyılmış cevizleri kalan yağ ile kavurun. Pilavla karıştırıp servis yapın.


 


Derya Aydın'dan değişik bir tat. Vejetaryanlar ve diyet yapanlar için denenmesi gereken bir tarif...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın 200 derecede ısıtılır. İki düzine küçük kek kalıbı ya da kek kalıpları yağlanır. Bir kaseye unlar, karbonat, tuz ve kuru meyveler konur.

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri