Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karides yemeği
Karides yemeği
Pratik Karides yemeği Tarifi

Şebnem İnan'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif.

Malzemeler:

yarım kg. karides
5-6 diş sarmısak
1-2 tatlı kaşığı acı pul biber
yarım liman suyu
100gr. tereyağı

Hazırlanışı:

Karidesler minik boy olarak alınır, sadece kafaları kopartılarak temizlenir. Ayakları ve gövde kabukları kalacak. Kızdırdığımız tavaya tereyağını ekleyip eritiriz daha sonra içine karedesler ilave edilir ardından daha önce temizlediğimiz ve ince rendelediğimiz sarmısaklar atılır ve karideslerle birlikte kavrulur. Karidesler suyunu iyice çektikten sonra üzerlerine yarım limon suyu ve kırmızı pul biber atılır. Karideslerin kabukları nereyse yanmak üzereyken ocaktan alınarak servis tabağında servise sunulur.

Aşçının notu: Karidesler nekadar küçük olursa lezzet o kadar artacaktır.. Ayrıca sıcak sıcak yenmesi zaruridir. Bu tarifi dostlarınızla içeçeceğiniz biranın yanında ikram ederek onlara mükemmel bir tat sunmuş olacaksınız. Afiyet olsun


Şebnem İnan'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Patlıcan, biber ve domatesleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarın.

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Beş yıldızlı aşçı İlknur Ateşoğlu'nun pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattığı truf pastayı evde kolayca yapabilecek, yeni tatlar deneme fırsatı bulacaksınız...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri