Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karides yemeği
Karides yemeği
Pratik Karides yemeği Tarifi

Şebnem İnan'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif.

Malzemeler:

yarım kg. karides
5-6 diş sarmısak
1-2 tatlı kaşığı acı pul biber
yarım liman suyu
100gr. tereyağı

Hazırlanışı:

Karidesler minik boy olarak alınır, sadece kafaları kopartılarak temizlenir. Ayakları ve gövde kabukları kalacak. Kızdırdığımız tavaya tereyağını ekleyip eritiriz daha sonra içine karedesler ilave edilir ardından daha önce temizlediğimiz ve ince rendelediğimiz sarmısaklar atılır ve karideslerle birlikte kavrulur. Karidesler suyunu iyice çektikten sonra üzerlerine yarım limon suyu ve kırmızı pul biber atılır. Karideslerin kabukları nereyse yanmak üzereyken ocaktan alınarak servis tabağında servise sunulur.

Aşçının notu: Karidesler nekadar küçük olursa lezzet o kadar artacaktır.. Ayrıca sıcak sıcak yenmesi zaruridir. Bu tarifi dostlarınızla içeçeceğiniz biranın yanında ikram ederek onlara mükemmel bir tat sunmuş olacaksınız. Afiyet olsun


Şebnem İnan'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabakları yıkayıp kazıyın. Soğanı ayıklayın. Hepsini minik minik doğradıktan sonra tuzlu suda haşlayın.

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.

Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın.

Un, karanfil, tarçın ve kakaoyu birlikte eleyin. Margarini ekleyip, parmak uçlarınızla unlu karışıma yavaşça yedirin.

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri