Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karides yemeği
Karides yemeği
Pratik Karides yemeği Tarifi

Şebnem İnan'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif.

Malzemeler:

yarım kg. karides
5-6 diş sarmısak
1-2 tatlı kaşığı acı pul biber
yarım liman suyu
100gr. tereyağı

Hazırlanışı:

Karidesler minik boy olarak alınır, sadece kafaları kopartılarak temizlenir. Ayakları ve gövde kabukları kalacak. Kızdırdığımız tavaya tereyağını ekleyip eritiriz daha sonra içine karedesler ilave edilir ardından daha önce temizlediğimiz ve ince rendelediğimiz sarmısaklar atılır ve karideslerle birlikte kavrulur. Karidesler suyunu iyice çektikten sonra üzerlerine yarım limon suyu ve kırmızı pul biber atılır. Karideslerin kabukları nereyse yanmak üzereyken ocaktan alınarak servis tabağında servise sunulur.

Aşçının notu: Karidesler nekadar küçük olursa lezzet o kadar artacaktır.. Ayrıca sıcak sıcak yenmesi zaruridir. Bu tarifi dostlarınızla içeçeceğiniz biranın yanında ikram ederek onlara mükemmel bir tat sunmuş olacaksınız. Afiyet olsun


Şebnem İnan'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın.

Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri