Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kara makarna
Kara makarna
Pratik Kara makarna Tarifi

Selmin Yağcıoğlu'ndan Yunan mutfağına ait, ilginç bir makarna tarifi...

Malzemeler:
2 adet mürekkepli sübye
1 paket spagetti makarna
1 bardak beyaz şarap
1 kahve fincanı soya sos
4 diş sarımsak
1 demet dereotu sapları
1 portakalın suyu
1 fiske zencefil
tuz, pulbiber, sızma zeytinyağı

Hazırlanışı: Sübyeler temizlenir. Mürekkep keseleri bir kapta patlatılır. Soya sos ve şarap ile iyice karıştırılır. 1 paket makarna haşlanır. Diğer tarafta bir tavaya 1 fincan zeytinyağı konur, sarımsaklar içine rendelenir. Ağır ateşte sotelenir. Sübyeler ortadan ikiye kesilir, ince ince uzun doğranır. Bütün malzeme tavaya alınır. Portakal suyu ve dereotunun sap kısımları ince doğranıp ilave edilir. Mürekkep karışımı da ilave edilerek yaklaşık 30 dakika sübyeler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra bu sos makarnaya yedirilir. Beraber 5 dakika daha kısık ateşte pişer. Kayık tabağa alınır, üzerine kalan dereotu incecik kıyılıp serpilir.

Aşçının notu: Bu yemeği 10 yıl önce gittiğim Yunanistan’ın Leros adasında bir aşçıdan öğrenmiştim. O zamandan beri favori yemeğimdir. Yiyen bütün arkadaşlarım hala benden bunu yapmamı isterler. Bu yemek yeşil salata ve iyi bir kırmızı şarap ile çok iyi oluyor. Adını da kara makarna koyduk mürekkep boyadığı için…


Selmin Yağcıoğlu'ndan Yunan mutfağına ait, ilginç bir makarna tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'den diabet hastaları için diabetik bir salata tarifi. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in aşçılarından Ahmet Solak sizler için anlattı...

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın.

Makarnayı kaynayan tuzlu suya atın. 10-12 dakika haşlayın. Patlıcanlardan birini alacalı soyun.

Küçük üzümler bırakılıp büyükleri ikiye bölünür. Greyfurtların kabukları soyulup dilimlenir.

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri