Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak salatası
Kabak salatası
Pratik Kabak salatası Tarifi

Derya Aydın'dan lezzetli bir kabak salatası tarifi

Malzemeler:
1 kg kabak
2 yemek kaşığı kuru yada taze nane
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı lor peyniri
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
tuz

Hazırlanışı: Kabakları yıkayın ve alacalı soyun. Rendeleyin ve hiç suyu kalmaması için bir kevgire koyarak süzülmeye bırakın. Kabakları 2 kaşık zeytinyağında, taze ya da kuru naneyle birlikte suyunu bırakıp tekrar çekene kadar yaklaşık 15 dakika kavurun. Tuzla lezzetlendirin, ateşten alıp ılınmaya bırakın. Ceviz ve lor peyniri ilave edin. İçine sarımsak karıştırılmış yoğurtla iyice karıştırın. Salatanızı, taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.


Derya Aydın'dan lezzetli bir kabak salatası tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'ndan çok farklı bir sahanda yumurta tarifi. Hurma ile yapılan bu tarif, iftar sofralarınıza fark katacak.

Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Greyfurt ve portakallar dilimlenip zarları soyulur. Karıştırılıp buzdolabında bekletilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri