Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak salatası
Kabak salatası
Pratik Kabak salatası Tarifi

Derya Aydın'dan lezzetli bir kabak salatası tarifi

Malzemeler:
1 kg kabak
2 yemek kaşığı kuru yada taze nane
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı lor peyniri
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
tuz

Hazırlanışı: Kabakları yıkayın ve alacalı soyun. Rendeleyin ve hiç suyu kalmaması için bir kevgire koyarak süzülmeye bırakın. Kabakları 2 kaşık zeytinyağında, taze ya da kuru naneyle birlikte suyunu bırakıp tekrar çekene kadar yaklaşık 15 dakika kavurun. Tuzla lezzetlendirin, ateşten alıp ılınmaya bırakın. Ceviz ve lor peyniri ilave edin. İçine sarımsak karıştırılmış yoğurtla iyice karıştırın. Salatanızı, taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.


Derya Aydın'dan lezzetli bir kabak salatası tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabağı temizleyip dilimledikten sonra tozşeker ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

Bir kabın içerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.

Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir.

Krep hamuru için, bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayın ve üzerine yavaşça sütü ve suyu katın.

Oldukça nefis ve pratik bir pizza tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri