Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı Rulo Çörek
Kıymalı Rulo Çörek
Pratik Kıymalı Rulo Çörek Tarifi

Malzemeler:
yarım paket margarin
yarım su bardağı sıvıyağ,
yarım su bardağı yoğurt
1paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1adet yumurta sarısı
tuz

İçi için:
2adet haşlanmış patates
1adet soğan
150gr. Kıyma
1demet maydanoz
1çorba kaşığı margarin
tuz
karabiber.

Hazırlanışı:
Erittiğimiz margarini ve sıvıyağı hamur yoğuracağımız kaba alalım. İçine yoğurdu, kabartma tozunu azar azar unu ve tuzu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edelim.15dk. dinlendirelim. İçi için soğanı küçük küçük doğrayarak pembeleştirelim. Kıymayı ilave edip kavuralım. Ateşten alalım.  İçine patatesleri rendeleyelim. İnce ince doğradığımız maydanozu, tuz ve karabiberi ilave ederek harmanlayalım. Hamuru iki eşit parçaya bölelim. Yarım parmak kalınlığında açalım. Hazırladığımız içi 2 eşit parçaya bölüp hamurun üzerine yayalım. Hamuru rulo yaparak saralım. Rulonun üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirerek servis yapalım.


 


Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir çörek...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta, süt, karbonat, limon suyu, margarin ve tuzu karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın.

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri