Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı Rulo Çörek
Kıymalı Rulo Çörek
Pratik Kıymalı Rulo Çörek Tarifi

Malzemeler:
yarım paket margarin
yarım su bardağı sıvıyağ,
yarım su bardağı yoğurt
1paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1adet yumurta sarısı
tuz

İçi için:
2adet haşlanmış patates
1adet soğan
150gr. Kıyma
1demet maydanoz
1çorba kaşığı margarin
tuz
karabiber.

Hazırlanışı:
Erittiğimiz margarini ve sıvıyağı hamur yoğuracağımız kaba alalım. İçine yoğurdu, kabartma tozunu azar azar unu ve tuzu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edelim.15dk. dinlendirelim. İçi için soğanı küçük küçük doğrayarak pembeleştirelim. Kıymayı ilave edip kavuralım. Ateşten alalım.  İçine patatesleri rendeleyelim. İnce ince doğradığımız maydanozu, tuz ve karabiberi ilave ederek harmanlayalım. Hamuru iki eşit parçaya bölelim. Yarım parmak kalınlığında açalım. Hazırladığımız içi 2 eşit parçaya bölüp hamurun üzerine yayalım. Hamuru rulo yaparak saralım. Rulonun üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirerek servis yapalım.


 


Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir çörek...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tencereye su ve et suyunu alıp ocağa oturtun. Tuz ekleyin ve kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edin.

Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın.

Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte çevirin.

Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.

Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri