Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıbrıs zeytinli bittası
Kıbrıs zeytinli bittası
Pratik Kıbrıs zeytinli bittası Tarifi

Akile Bahar'dan Kıbrıs'ın meşhur bitta tarifi. Kışın çay, yazın soğuk içeceklerin vazgeçilmezi olan bu zeytinli bittayı mutlaka deneyin. Çok beğeneceksiniz.

Malzemeler:
Un
2 bardak ılık (sıcağa yakın) su
bir tutam şeker
bir tutam tuz
bir bağ taze soğan
bir bağ taze nane
2 kaşık kuru nane
1 bağ kollandro (maydanoza benzeyen kokulu bir bitki)
1 kap çekirdekleri çıkarılmış zeytin
1/2 bardak zeytinyağı
maya

Hazırlanışı: 2 bardak su, maya, tuz, şeker, yağ ve aldığı kadar unu derin bir kapta karıştırarak ekmek hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Zeytin ve yeşillikleri eklendikten sonra bir tepsiye yayın. Üzerine nemli bir bez örterek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Yüksek ateşli fırında pişirin.

Aşçının notu: Biz Kıbrıs'ta kışın çayın yanında yazın soğuk içeceklerle birlikte bittayı severek yapıp ikram ederiz. Eve yayılan, komşulara taşan kokusu ile daha pişmeden bitirilmeye hazırdır. Afiyetle


Akile Bahar'dan Kıbrıs'ın meşhur bitta tarifi. Kışın çay, yazın soğuk içeceklerin vazgeçilmezi olan bu zeytinli bittayı mutlaka deneyin. Çok beğeneceksiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Kıymayı un, yumurta, süt ve tuz ilave ederek yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın.

3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın.

Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın. Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri