Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıbrıs zeytinli bittası
Kıbrıs zeytinli bittası
Pratik Kıbrıs zeytinli bittası Tarifi

Akile Bahar'dan Kıbrıs'ın meşhur bitta tarifi. Kışın çay, yazın soğuk içeceklerin vazgeçilmezi olan bu zeytinli bittayı mutlaka deneyin. Çok beğeneceksiniz.

Malzemeler:
Un
2 bardak ılık (sıcağa yakın) su
bir tutam şeker
bir tutam tuz
bir bağ taze soğan
bir bağ taze nane
2 kaşık kuru nane
1 bağ kollandro (maydanoza benzeyen kokulu bir bitki)
1 kap çekirdekleri çıkarılmış zeytin
1/2 bardak zeytinyağı
maya

Hazırlanışı: 2 bardak su, maya, tuz, şeker, yağ ve aldığı kadar unu derin bir kapta karıştırarak ekmek hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Zeytin ve yeşillikleri eklendikten sonra bir tepsiye yayın. Üzerine nemli bir bez örterek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Yüksek ateşli fırında pişirin.

Aşçının notu: Biz Kıbrıs'ta kışın çayın yanında yazın soğuk içeceklerle birlikte bittayı severek yapıp ikram ederiz. Eve yayılan, komşulara taşan kokusu ile daha pişmeden bitirilmeye hazırdır. Afiyetle


Akile Bahar'dan Kıbrıs'ın meşhur bitta tarifi. Kışın çay, yazın soğuk içeceklerin vazgeçilmezi olan bu zeytinli bittayı mutlaka deneyin. Çok beğeneceksiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra kelepçeli yuvarlak ya da kare bir kalıba, uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin.

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri