Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Güveçte levrek
Güveçte levrek
Pratik Güveçte levrek Tarifi

Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Malzemeler:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet fleto levrek
2 diş sarmasak
1 adet limon suyu
5-6 adet tane karabiber
2 adet defne yaprağı
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz.

Hazırlanışı: Sarımsaklar iyice ezin. Defne yapraklarını ufalayın. Salça ve domates hariç, bütün malzemeleri karıştırıp balıkları da bu karışımın içine ilave edin.  4-5 saat bekletin. Toprak güvecin içine malzeme ile balıklar yerleştirin. Domatesleri iki keserek salçalı su yayıp yemeğin üzerine ilave edin.  Güvecin üstünü ilk önce yağlı kağıt sonra alimünyum folyo ile kapatıp çok kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin. Güveçte levrek, palamut fileto ile de yapılabilir.


Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hindi etini iyice haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Eti ince ince didin. Kaba alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, temizleyin.

Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1,5 bardak şeker koyun. Üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin.

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri