Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Güveçte levrek
Güveçte levrek
Pratik Güveçte levrek Tarifi

Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Malzemeler:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet fleto levrek
2 diş sarmasak
1 adet limon suyu
5-6 adet tane karabiber
2 adet defne yaprağı
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz.

Hazırlanışı: Sarımsaklar iyice ezin. Defne yapraklarını ufalayın. Salça ve domates hariç, bütün malzemeleri karıştırıp balıkları da bu karışımın içine ilave edin.  4-5 saat bekletin. Toprak güvecin içine malzeme ile balıklar yerleştirin. Domatesleri iki keserek salçalı su yayıp yemeğin üzerine ilave edin.  Güvecin üstünü ilk önce yağlı kağıt sonra alimünyum folyo ile kapatıp çok kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin. Güveçte levrek, palamut fileto ile de yapılabilir.


Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Lahanayı ayıklayın. Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın. Yarmayı 2.5 tatlı kaşığı tuz ve 1.5 su bardağı ile yoğurun.

Yılbaşı için oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı. Bir Beyoğlu Klasiği olan Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin sizler için anlattı...

Etsiz çiğköftenin lezzet sırrı bu tarifte. Nursen Doğan'ın mutfak robotuyla hazırladığı bu tarifi oldukça pratik.

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri