Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Güveçte levrek
Güveçte levrek
Pratik Güveçte levrek Tarifi

Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Malzemeler:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet fleto levrek
2 diş sarmasak
1 adet limon suyu
5-6 adet tane karabiber
2 adet defne yaprağı
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz.

Hazırlanışı: Sarımsaklar iyice ezin. Defne yapraklarını ufalayın. Salça ve domates hariç, bütün malzemeleri karıştırıp balıkları da bu karışımın içine ilave edin.  4-5 saat bekletin. Toprak güvecin içine malzeme ile balıklar yerleştirin. Domatesleri iki keserek salçalı su yayıp yemeğin üzerine ilave edin.  Güvecin üstünü ilk önce yağlı kağıt sonra alimünyum folyo ile kapatıp çok kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin. Güveçte levrek, palamut fileto ile de yapılabilir.


Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 su bardağı krema ve unu derin bir kasede yoğurun.

Yemekevi.tv'den diabet hastaları için diabetik bir salata tarifi. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in aşçılarından Ahmet Solak sizler için anlattı...

Suyu kaynatıp, demliğe alın. Yeşil çayı ilave edip, demliğin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Yarım limonu dilimleyerek fincanlara paylaştırın.

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri