Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gül tatlısı
Gül tatlısı
Pratik Gül tatlısı Tarifi

Arzu Akyavuz'un tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket margarin veya tereyağı
1 paket kabartma tozu ve vanilya
aldığı kadar un
fındık içi veya ceviz
şerbeti için:4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
yarım çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesin. 4 yuvarlağı kaydırarak üst üste koyun. Orta yanlarına fındık içi koyup, sarın. Ortadan ikiye bıçakla kesin. Fındıklar üste gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin. Şerbet su ve şekeri bir kaba alın. Yarım çorba kaşığı limon suyunu ekleyip kaynatın. İkisi de ılıkken şerbeti tatlının üzerine gezdirin.


Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İçecekler shaker’da soğutulur. Martini bardağının ağız kısmına portakal dilimi ve portakal kabuğu yuvarlak bir şekilde kesilip yerleştirilerek servis edilir.

Eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri ara sıra alarak yumuşayana kadar haşlayın.

Tozşekeri 4/3 bardak su ile şerbet hazırlamak üzere tencereye koyun. Limon suyunu kısıp şerbete ilave edin ve soğumaya bırakın.

Keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri