Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gül tatlısı
Gül tatlısı
Pratik Gül tatlısı Tarifi

Arzu Akyavuz'un tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket margarin veya tereyağı
1 paket kabartma tozu ve vanilya
aldığı kadar un
fındık içi veya ceviz
şerbeti için:4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
yarım çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesin. 4 yuvarlağı kaydırarak üst üste koyun. Orta yanlarına fındık içi koyup, sarın. Ortadan ikiye bıçakla kesin. Fındıklar üste gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin. Şerbet su ve şekeri bir kaba alın. Yarım çorba kaşığı limon suyunu ekleyip kaynatın. İkisi de ılıkken şerbeti tatlının üzerine gezdirin.


Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kekleri ufalayıp, krema, ceviz, kayısı ve romla birlikte karıştırın.

Haydi çocuklar mutfağa. Anneniz evde yokken siz de yemek yapabilirsiniz. 14 yaşındaki İrem, sizler için çılbırın nasıl yapılacağını anlattı...

Sahrap Soysal'dan özel bir tatlı tarifi

Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri