Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gül tatlısı
Gül tatlısı
Pratik Gül tatlısı Tarifi

Arzu Akyavuz'un tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket margarin veya tereyağı
1 paket kabartma tozu ve vanilya
aldığı kadar un
fındık içi veya ceviz
şerbeti için:4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
yarım çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesin. 4 yuvarlağı kaydırarak üst üste koyun. Orta yanlarına fındık içi koyup, sarın. Ortadan ikiye bıçakla kesin. Fındıklar üste gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin. Şerbet su ve şekeri bir kaba alın. Yarım çorba kaşığı limon suyunu ekleyip kaynatın. İkisi de ılıkken şerbeti tatlının üzerine gezdirin.


Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osman Salkım'dan pratik bir ahtapot yemeği tarifi

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Soğanları kıyıp, yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Yıkanmış pirince su ekleyip ocağa oturtun.

Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri