Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gül tatlısı
Gül tatlısı
Pratik Gül tatlısı Tarifi

Arzu Akyavuz'un tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket margarin veya tereyağı
1 paket kabartma tozu ve vanilya
aldığı kadar un
fındık içi veya ceviz
şerbeti için:4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
yarım çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesin. 4 yuvarlağı kaydırarak üst üste koyun. Orta yanlarına fındık içi koyup, sarın. Ortadan ikiye bıçakla kesin. Fındıklar üste gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin. Şerbet su ve şekeri bir kaba alın. Yarım çorba kaşığı limon suyunu ekleyip kaynatın. İkisi de ılıkken şerbeti tatlının üzerine gezdirin.


Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin.

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra sularını süzen ve arzu ettiğiniz şekilde doğrayın.

Ayıklanmış, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Kiraz domatesleri dörde, kornişonları ikiye bölün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri