Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Denizci kapuskası
Denizci kapuskası
Pratik Denizci kapuskası Tarifi

Mustafa Uyar'dan lezzetli bir sebze yemeği tarifi

Malzemeler:
2,5 kg beyaz lahana
250 gr sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
3 adet domates
250 gram sivri biber
4 diş sarımsak
300 gram kuzu kıyma (döş)
yarım su bardağı pirinç
yeter miktarda ve zevke göre karabiber, tuz, kekik, pul biber, köfte baharı

Hazırlanışı: Kızdırdığımız yağda ince ince doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra içine kıymamızı da atarak 3 dakika daha kavuracağız. Daha sonra önceden ince ince doğrayarak hazırladığımız lahana, biber ve sarımsağı da ilave ederek 10 dakika daha kavurduktan sonra içerisine bir kaşık salça ilave ederek 10 dk daha kavurup 300 gr su ilave edeceğiz., Kaynadıktan sonra, yine ince ince doğranmış domatesleri, tuzu, kekiği, karabiberi, pul biberi ve bir fiske köfte baharını katacağız. 15 dk daha pişirdikten sonra pirinç ilave edip 5 dakika daha pişirdiğimizde kapuskamız servise hazır hale gelecektir.


Mustafa Uyar'dan lezzetli bir sebze yemeği tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Cemal Altuğ'dan lezzetli bir balık çorbası tarifi

Harç malzemesini karıştırıp, suya batırıp çıkardığınız kabak çiçeklerinin içine doldurun.

Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın. Pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin. Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin. Sivribiberi de en üstüne koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırına verin.

Güler Osmanlı Mutfağı'nın yardımcı aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı'na özel bir tarif. Kolayca yapabiecek ve tadına doyamayacaksınız.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri