Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Denizci kapuskası
Denizci kapuskası
Pratik Denizci kapuskası Tarifi

Mustafa Uyar'dan lezzetli bir sebze yemeği tarifi

Malzemeler:
2,5 kg beyaz lahana
250 gr sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
3 adet domates
250 gram sivri biber
4 diş sarımsak
300 gram kuzu kıyma (döş)
yarım su bardağı pirinç
yeter miktarda ve zevke göre karabiber, tuz, kekik, pul biber, köfte baharı

Hazırlanışı: Kızdırdığımız yağda ince ince doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra içine kıymamızı da atarak 3 dakika daha kavuracağız. Daha sonra önceden ince ince doğrayarak hazırladığımız lahana, biber ve sarımsağı da ilave ederek 10 dakika daha kavurduktan sonra içerisine bir kaşık salça ilave ederek 10 dk daha kavurup 300 gr su ilave edeceğiz., Kaynadıktan sonra, yine ince ince doğranmış domatesleri, tuzu, kekiği, karabiberi, pul biberi ve bir fiske köfte baharını katacağız. 15 dk daha pişirdikten sonra pirinç ilave edip 5 dakika daha pişirdiğimizde kapuskamız servise hazır hale gelecektir.


Mustafa Uyar'dan lezzetli bir sebze yemeği tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.

Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.

Küçük aşçımız İrem'den büyük küçük herkesin çok seveceği bir salata tarifi. İzlerken bir an önce yapmak ve yemek isteyeceksiniz.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri