Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Deniz mahsullü spagetti
Deniz mahsullü spagetti
Pratik Deniz mahsullü spagetti Tarifi

Osman Salkım'ın tarifi

Malzemeler:
1/2 paket spagetti
7-8 adet akuades (kum midyesi)
50 gr haşlanmış ve ayıklanmış karides,
00 gr füme somon
2 diş dövülmüş sarımsak
bir tutam tuz
1/2 çay bardağı beyaz şarap (eğer şarabımız yok ise bunu çiğ krema kullanarak da yapabiliriz)
biraz zeytinyağı

Hazırlanışı: Elimizdeki spagettinin yarısını kullanmamız yeterlidir. Önce spagetti haşlanır ve yıkanarak bir kenara alınır. Bir tavaya zeytinyağımızı sarımsaklarımızı koyup sarımsaklarımızı tavada öldürüyoruz. Bu işlem bittikten sonra içine kum midyelerimizi atıyoruz, kabukları açılana kadar şarabımızı da ilave edip soteliyoruz. Şarabımızı biraz çektiriyoruz, sonra haşlanmış karides ve somonumuzu da ilave edip biraz daha soteliyoruz ve bunun ardından haşlanmış makarnamızı ve biraz tuzumuzu da ilave edip yüksek ateşte bir dakika çevirmemiz yeterli olacaktır.
Afiyet olsun


Osman Salkım'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın.

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri