Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cezerye
Cezerye
Pratik Cezerye Tarifi

Malzemeler:
1 kg havuç
1 paket petibör bisküvi
1 çay kaşıgı tarçın
1 su bardağı ceviz
50 gr margarin
1 su bardağı şeker
süslemek için hindistan cevizi.

Hazırlanışı:
Havuçlar rendelendikten sonra geniş bir tavanın içine konulacak üstüne bir su bardağı şeker eklenip havuçlar suyunu çekene kadar iyice karıştırılacak. Ocaktan alıp ılıdıktan sonra içine içine diğer malzemeler de konulup iyice yoğrulacak daha sonra küçük toplar yapılıp hindistan cevizine bulanıcak.

Afiyet olsun


Mersin'in vazgeçilmez tatlısı olan cezeryeyi bir de Hülya Hanım'ın tarifiyle deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine sıvıyağ gezdirip harmanladıktan sonra kenara alın.

lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.

Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.

Yılbaşı partisi için farklı bir mutfak denemek isteyenler için bir Rus klasiği stroganoff tarifi. Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri