Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cezerye
Cezerye
Pratik Cezerye Tarifi

Malzemeler:
1 kg havuç
1 paket petibör bisküvi
1 çay kaşıgı tarçın
1 su bardağı ceviz
50 gr margarin
1 su bardağı şeker
süslemek için hindistan cevizi.

Hazırlanışı:
Havuçlar rendelendikten sonra geniş bir tavanın içine konulacak üstüne bir su bardağı şeker eklenip havuçlar suyunu çekene kadar iyice karıştırılacak. Ocaktan alıp ılıdıktan sonra içine içine diğer malzemeler de konulup iyice yoğrulacak daha sonra küçük toplar yapılıp hindistan cevizine bulanıcak.

Afiyet olsun


Mersin'in vazgeçilmez tatlısı olan cezeryeyi bir de Hülya Hanım'ın tarifiyle deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'ın müthiş kek tarifi

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın.

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri