Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Carot cake
Carot cake
Pratik Carot cake Tarifi

Hülya Hanım'dan farklı bir kek tarifi. Bu keki mutlaka deneyin

Malzemeler:
2 fincan rendelenmiş havuç
2 fincan çekirdeksiz kuru uzum
2/3 fincan kıyılmış ceviz
1 fincan seker
3 yumurta (hafifçe çırpılmış)
3/4 fincan nebati yağ
 2 fincan un
2 çay kasığı yenibahar
2 çay kasığı çekilmiş zencefil
1 cay kasığı çekilmiş tarçın
1 paket kabartma tozu
üstü için: 185 gr labne
1/3 fincan pudra şeker

Hazırlanışı: Fırını 180 dereceye getirip ısıtın. Erimiş yağ ile 20 cm’lik kek kalıbını iyice yağlayın. İçine yağlı kağıt serin. Başka kapta rendelenmiş havuçları, kuru üzümleri, kıyılmış cevizleri ve şekeri karıştırın. Bu karışıma hafif çırpılmış yumurtayı ve yağı ekleyin. Yukarıdaki karışıma elenmiş unu ve kabartma tozunu, tarçını ve zencefili de ilave edip, tahta kaşık ile çırpın. Hazırlamış olduğunuz kek kalıbının içine karışımı dökün ve 1 saat ya da ortasına batırdığınız şiş temiz çıkana kadar pişirin. Keki kalıptan çıkartmadan önce 10 dakika dinlendirin. Üstü için 1 fincan pudra şekerini ve labne peynirini mikser ile çırpın. Açık renk olana kadar çırpma işlemine devam edin. Sonra çıkarttığınız ve soğumuş kekin üstüne sürün. İsterseniz üzerine havuç şeklinde şeker yapıp kekinizi süsleyebilirsiniz.


Hülya Hanım'dan görünüşü ve lezzeti ile farklı bir kek tarifi. Bu keki mutlaka deneyin

Son Aranan Yemek Tarifleri

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Margarin, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil, toz karanfil ve tarçını derin bir kaba alıp, karıştırın.

Et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir patates yemeği. Derya Aydın'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Ekmekleri bir kaba ufalayın. Kabartma tozu, ceviz ve esmer şeker ilave edin. Kahveyi sıcak suda eritin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri