Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bisküvili soğuk pasta
Bisküvili soğuk pasta
Pratik Bisküvili soğuk pasta Tarifi

Elif Kılıç'tan yaz aylarında da keyifle yenilebilecek pratik bir tatlı. Evde bulunan malzemelrle kolayca yapabileceğiniz bisküvili soğuk pastayı mutlaka deneyin.

Malzemeler:

1 paket küçük krema (200 gr)
3 yumurta akı
1 çorba kaşığı toz şeker
2 paket kakaolu bisküvi
¼ su bardağı su
yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı damla çikolata
2 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık
1 adet limon kabuğu rendesi

üzeri için: hazır çikolata sosu

Hazırlanışı:
Kremayı 5 dakika mikserle karıştırıp buzdolabında bekletin. Yumurta aklarını 1 çorba toz şekerle 10 dakika çırpın sonra cezvede yarım su bardağı şeker ve suyu kaynatıp ılıyınca yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin ve çırpma işlemine devam edin. İri kırılmış bisküviyi ve bütün malzemeleri buzdolabında beklettiğiniz kremayı da ekleyip iyice karıştırın dikdörtgen bir kalıba streç film ile kaplayıp karışımı kalıba yayın, donması için buzlukta 2 .3 saat bekletin. Servis yaparken üzerine çikolata sos gezdirip servis yapın.

Aşçının notu: Pasta buzluktan çıkınca hemen eridiği için hemen servis yapın

Afiyet olsun


Elif Kılıç'tan yaz aylarında da keyifle yenilebilecek pratik bir tatlı. Evde bulunan malzemelrle kolayca yapabileceğiniz bisküvili soğuk pastayı mutlaka deneyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Kakao, esmerşeker, toz zencefil, tarçın, vanilya ve muskatı geniş bir kapta karıştırarak üzerine eritilmiş tereyağı ekleyin.

Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.

Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri