Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyaz ekmek (çölyaklılar için)
Beyaz ekmek (çölyaklılar için)
Pratik Beyaz ekmek (çölyaklılar için) Tarifi

Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için ekmek tarifi

Malzemeler:
500 glutano un
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı bitkisel yağ
1 paket kuru yama 125 ml su
125 ml süt
1 yumurta akı
üzeri için: çok az margarin

Hazırlanışı: Ilık su ve sütü bir kaba dökün. Mayayı içinde eritin un yağ yumurta akı ve tuzu bu karışama dökün, iyice karıştırın. Tercihen mikser kullanın. Yağlanmış dikdörtgen ekmek kalıbına bu karışımı dökün. 30-40 dk açıkta kabarmaya bırakın. Daha önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30 dk pişirin. Çıkartmaya yakın üzerine fırça ile margarin sürüp son 5 dk daha pişirip dışarı alın. Ekmeği kalıbından çıkartın ve soğumaya bırakın.

Aşçının notu: Farklı lezzetler için ekmeğinize karışım sırasında zeytin, ceviz gibi malzemeler ilave edebilirsiniz. Her ölçüyü 1/2 kullanarak daha ufak ekmek hazırlayabilirsiniz.


Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için ekmek tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın.

Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave edin. 20 dakika bekletip süzün.

Bilinen klasik patates salatasının baharatlarla zenginleştirilmişi olan bu salatayı mutlaka deneyin. Nurtan Çakır Tezgin'in tarifi...

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri